VIDEO Getter Jaani räägib oma vene juurtest ja tulevastest esinemisplaanidest

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Getter Jaani on nomineeritud 3. novembril toimuval MyHits Awardsil suisa kahes kategoorias. Lisaks sellele annab lauljanna ka võimsa kontserdi. Kust see särts ikka tuleb ja mis saab siis kui võit koju tuleb?

Getter Jaani esindas lauluga «Rockerfeller street» Eestit 2011. aasta Eurovisioonil. Kuigi Getter on New Yorki sattunud ning armastab seda linna väga, avaldab ta, et Rockerfelleri tänavat tegelikult üldse olemas ei olegi. New Yorgis elab ka Getteri lähedane sõbranna, kellega Ameerikasse sattudes ikka koos aega püütakse veeta. Tänu sõbrannale ei olegi Getter pidanud kunagi hotelli peale raha kulutama, vaid on alati sõbranna kaitsva tiiva alla öömajale saanud. 

Üksikule saarele võtaks Getter seltsiks üllatuslikult hoopis näitlejanna Kristel Aaslaiu «Kristelis on nii palju head energiat ja alati kui teda näen on ta tõeline päike!» 

Meenutades reisi Moskvasse, koos Koit Toome ja Grete Paiaga, avaldab Getter kahjutunnet, et Venemaal elavate sugulastega ühendust pole saanud hoida. Kuid vimatisel reisil andsid lauljad ka ühise kontserdi, mida kõik sugulased vaatama tulid. «Olin neid näinud ainult kas pildi pealt, või kui vanaema on teinud nendega Skype kõnesid, olen vahel mööda minnes neile lehvitanud,» meenutab lauljanna laialt naeratades. 

Mõnevõrra üllatuslikult selgubki, et Getteri juured on vene päritolu. Eestis ja Eesti peres üles kasvanud lauljanna siiski kahjuks ladusalt vene keelt ei räägi, mõned sõnad kooliajast siiski meeles ning kultuuri hoiab südamelähedasena. «Kodus diivani peal tuleks neid kindlasti rohkem meelde! Kui paar aastat tagasi Moskvas käisime tahtsin oma sugulastele rääkida loost «Me kõik jääme vanaks» ja öelda seda, kui tänulik olen võimaluse eest neile laulda. Siis me vanaemaga kirjutasime valmis vene keelse teksti. Kui oli minu kord lavale astuda, siis võtsin kirjakese kaasa ja lugesin selle neile ette. Hääl värises aga sain hakkama!»

Intervjueerija Edgar Gergel avaldab Getterile üllatusliku tõsiasja: Eesti lauljannadest on just Getter väga paljude vene meeste lemmikuteks. «Seda on tõeline rõõm kuulda. Mul on hea meel kui olen pugenud inimeste südamesse.»

Vaata videost, millised on Getteri tulevikuplaanid seoses Eesti lauluga ning millise Eesti artisti varasem lugu Getteri praeguse repertuaari ühe looga äravahetamiseni sarnane on!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles