Video: iiri lauljast Sinead O’Connorist sai «märter» ja ta astus islami usku

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shuhada Davitt, endise nimega Sinead O' Connor
Shuhada Davitt, endise nimega Sinead O' Connor Foto: twitter.com

Iiri laulja Sinead O’ Connor tegi pärast kriisi ja vaimset kokkuvarisemist kannapöörde, võttes araabia nime, mis tähendab «märtrit», ja astudes islami usku.

51-aastane staar, kelle uus nimi on Shuhada, postitas oma fännidele fotod, et kannab nüüd mosleminastele omast hijab’i, teatab news.com.au.

Shuhada Davitt, endise nimega Sinead O'Connor
Shuhada Davitt, endise nimega Sinead O'Connor Foto: twitter.com

«Mul on au teile teatada, et olen nüüd moslem. See oli minu usuotsingute ja teoloogilise teekonna loomulik jätk, sest kõik teed viivad lõpuks islamini. Sain uue nime, mis on Shuhada,» teatas tuntud iirlanna sotsiaalmeedias.

Sinead O'Connor esinemas 2014 Itaalias
Sinead O'Connor esinemas 2014 Itaalias Foto: Antonio Calanni / AP/Scanpix

Nelja lapse ema oli aastaid katoliiklane, olles 1990. aastatel ka ühe äärmussekti naispreester. Tavapäraselt ei ole katoliku kirikus naissoost preestreid.  

Sinead O’ Connor vahetas ka 2017. aastal nime, võttes siis nimeks Magda Davitt. Ta teatas siis, et tahab vabaneda oma suguvõsa «needusest». Võttes nüüd araabia eesnime, lisas ta sellele teise nime Davitt.

O’Connor oli varem tõsiusklik katoliiklane, kuid kui hakkasid paljastuma sajad juhtumid, milles kirikuisad kasutasid lapse seksuaalselt ära, muutus ta katoliku kiriku kritiseerijaks. Ta nimetas Vatikani mitmel korral «ussipesaks».

Sinead O'Connor esinemas 2009 Lätis Salatsis Positivus festivalil
Sinead O'Connor esinemas 2009 Lätis Salatsis Positivus festivalil Foto: Ints Kalnins / Reuters/Scanpix

Möödunud aastal pakkus briti koomik Russell Brand O’Connorile oma abi ja toetust, avaldades Youtube’is sellekohase video.

O’Connori vastus oli segane viide seksile ja seksuaalsusele.

«Ausalt, see võib olla üsna mõnus. Viimane mees, kes mu keha katsus, hävitas kaks aastat tagasi mu paljunemissüsteemi. Kui sa tahad osaleda minu tervenemise teel, siis tuleb sul minuga ratsutada,» teatas O’Connor Brandile.

O’Connoril on diagnoositud bipolaarne häire, mille tõttu ta võtab mitmeid ravimeid. Lauljal on neli last ja ta on olnud neli korda abielus.

2015. aastal sai ta vanaemaks, kui ta vanim poeg Jack Reynolds ja poja kallim Lia said vanemateks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles