PILDID: häbitu eputamine on saavutanud uue kummalise taseme: #fallingstarschallenge

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalmeedias levib populaarne trend #fallingstarschallenge, mille abil jõukad noored oma rikkuse vilju demonstreerivad.
Sotsiaalmeedias levib populaarne trend #fallingstarschallenge, mille abil jõukad noored oma rikkuse vilju demonstreerivad. Foto: Kuvatõmmis

Sotsiaalmeedia ning selle postitused võivad paljude kasutajate jaoks kujuneda staatuse sümboliteks. Seetõttu leiavad elus heal järjel olevad inimesed üha uusi ja uusi viise kuidas oma varanatukest ka maailmale näidata. 

Hiina ülirikkad on alustanud väga imelikku trendi, mis sotsiaalmeedias kulutulena levima on hakanud. «Falling Stars Challenge» ehk «Langevate Tähtede väljakutse» paneb Hiinas elavad rikkad noored poseerima koos oma luksuslike asjadega. Seda aga väga kummalisel moel: inimene heidab pikali, või poseerib justkui oleks kukkunud ning kõik kallid asjad kotist välja pillanud. Tihti kujutatakse neid just uhkest autost, eralennukist või helikopterist «välja kukkununa». 

Sedasorti pildid on Hiinas nii populaarseks saanud, et häirivad suisa igapäevaelu. Näiteks on teateid mitmetest inimestest, eriti naistest, kes oma kalli meigi ja aksessuaarid jalakäijate ülekäiguraja peal lebades laiali on laotanud. Üks klõps häiris korralikku liiklust nii palju, et tekitas korraliku kaose kaose ning nii fotograaf kui naine arreteeriti ning said 150 jüääni trahvi. 

Trend on vallutanud Instagrami ning Hiinas populaarseima sotsiaalmeedia Weibo. Enda varaga eputamise trend sai alguse eelmisel aastal, kui Venemaal elavad rikaste vanemate lapsed enda pöörastest ostudest, eludest ja pidudest pilte hakkasid jagama. Loodud Instagramikontole «Rich Kids of Russia» tehti veel mitmeid teisigi sarnaseid, näiteks «Rich Kids of Mexico City». 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#fallingstarschallenge #perfildoluxo

A post shared by Perfil do Luxo ?? (@perfildoluxo) on

Hiina eliit on viimastel aastatel hüppeliselt kasvanud ning rikaste ärimeeste lapsed kasutavad enda varandust ja staatust et sotsiaalmeedias suurt jälgijaskonda koguda ning mõjuvõimsateks sisuloojateks saada. Väljakutse märksõna #fallingstars on Instagramis kogunud ligi miljon vastet ning 2.3 miljardit vaatamist samale märksõnale portaalis Weibo. Mitmed Hiina valitsustöötajad, sealhulgas sõdurid, politseinikud, bürokraadid ja arstid on samuti naljatledes väljakutsest osa võtnud, poseerides harjade, paberikuhjade või relvade keskel. Nüüdseks on kummaline väljakutse saanud vasteid üle terve maailma, mitte ainult Hiinast. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Дерьмо случается, когда мы к нему готовы. ⠀ Вы не представляете, с какой скоростью мы умеем притягивать негатив. ⠀ Когда отбита коленка, не надо пинать ступеньку и проклинать бытие. Поковыряйтесь в голове, вспомните, с какими мыслями вы приближались к этой лестнице. Какие мысли сопровождали вас в дороге. О чём вы думали, когда начинали этот день. Часто это хаос, помноженный на сумбур. ⠀ Наши мысли рождают состояния и эмоции. Сквозь их призму строится наша реальность. Если она какая-то не такая, значит в голове что-то не то.

A post shared by София Гудим (@sofia_gudim) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles