Üüratu õnn või õnnetus: USAs võitis keegi 1,6 miljardit dollarit (4)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USAs oli Mega Millions loto jackpot 1,6 miljardit dollarit
USAs oli Mega Millions loto jackpot 1,6 miljardit dollarit Foto: Drew Angerer / AFP/Scanpix

USAs võitis keegi Mega Millions loteriiga 1,6 miljardit dollarit (1,39 miljardit eurot) ning võidupilet osteti Lõuna-Carolinas.

USA meedia teatel on Californias lotopileti ostnute seas kaheksa õnnelikku, kellel on kuuest numbrist viis õiged ning ka nemad saavad üsna suure summa.

Mega Millions lotopiletid
Mega Millions lotopiletid Foto: Mike Segar / Reuters/Scanpix

Üks selline pilet osteti San Franciscos Inner Sunseti piirkonnas Safeway poes, mis asub 730 Taraval Streetil.

Mega Millions loteriid saab mängida USA 44 osariigis, pealinnas Washingtonis ja USA Virgin Islands saartel.

Mega Millions lotopiletid
Mega Millions lotopiletid Foto: Nam Y. Huh / AP/Scanpix

40 osariiki, Washington ja Virgin Islands ei ole veel tulemusi teatavaks teinud. Seega on võimalus, et suur jackpot võib minna jagamisele.

Suure peavõiduga loosimise võidunumbrid on 5, 28, 62, 65, 70 ja lisanumber on 5.

Mega Millions lotopilet maksab kaks dollarit ning kuue õige numbriga võidu tõenäosus on 1:302,5 miljoni vastu.

USA ajakirjanikele andsid seoses suure jackpot'iga intervjuusid finantsnõustajad, kelle sõnul peaks peavõidu saanud isik pöörduma finantsnõusataja poole, sest nii suure summa haldamine võib tal üle jõu käia ja ta võib vajada ka psühholoogilist abi.

«Suur rahasumma ei lahenda rahalisi probleeme, kui inimesel ei ole varasemast rahaga head suhet, kui tal puuduvad sellise summa käsitlemise kogemused ja ta ei oska investeerida,» selgitasid nõustajad.  

Lotovõitja saab pärast maksude maksmist 904 miljonit dollarit, mille ta saab kätte kas 30 aasta jooksul igal aastal makstava osasummana, mis on 2,5 miljonit dollarit või siis nüüd kogu summa korraga. Lotoametnike sõnul on enamik lotovõitjaid eelistanud saada kogu summa kohe kätte.

Lotovõit võib tunduda suure õnnena, kuid on teada juhtumeid, milles inimeste elu on pärast sellist võitu hakanud allamäge minema. On neid, kes on suure võidusumma kulutanud mõttetule luksusele ja narkootikumidele, olles lõpuks puupaljad ja maadeldes mitmete tervisehädadega.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles