Ühe miljoni vana autokummi «surnuaed»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühe miljoni vana autokummi «surnuaed»
Ühe miljoni vana autokummi «surnuaed» Foto: SCANPIX

Ühte miljonit vana autokummi ei pruugi maastikult lihtsalt leida, küll aga on need näha helikopterilt või lennukilt.

USAs Lõuna-Carolina osariigis avastati vanade autokummide «surnuaed», edastab Daily Mail.

Pole teada, kuidas nii suur hulk autokumme sinna sai ja millal.

Ühe kohaliku ametniku arvates on 50 aakril asuv «kummisurnuaed» nii suur, et seda olevat isegi kosmosest näha.

USA väljaande Times and Democrat of Orangeburgi andmetel kogus need kummid kokku 39-aastane George Fontella Brown, kes soovis need Hiinasse müüa.

«Arvan, et mehel olid head kavatsused, kui ta tahtis need kummid välismaale müüa. Kuid millegi tõttu see tal läbi ei läinud,» sõnas firma Lee Tire esindaja Tricia Johnson.

Johnsoni firma on hakanud ebaseaduslikult «prügimäelt» kumme ära vedama.

Kohalike võimude sõnul süüdistatakse Browni ilma loata prügimäe tekitamises. Meest süüdistatakse samas veel kahes osariigis. Talle võidakse keskkonna kahjustamise ja terviseriski tekitamise eest määrata kuni 475 dollari suurune trahv.

«Autokummisurnuaia» maa omanik on New Yorgi osariigis Far Rockaways elav Michael Keitt.

Ametnike sõnul tekib terviseoht sellest, et kummides on seisev vihmavesi, mis on sobiv paljunemiskoht kärbestele. Kui aga selles paigas oleks tulekahju tekkinud, oleks see laiaulatusliku maastikupõlengu võinud kaasa tuua.

Calahouni maakonna nõukogu juhi David Summersi sõnul  on «kummisurnuaedadega» pidevalt probleeme olnud ning 1990. aastatel oli see probleem siiski praegusest suurem.

Lõuna-Carolina osariigi autokumme müüvate firmade sõnul läheb autokummi hinnast kaks dollarit selleks, et teid korras hoida ja vanu autokumme taaskasutada. Kuid suur osa kasutatud autokumme ei jõua kogumiskohtadesse, vaid visatakse kuhugi tühermaale, kus tekivad suured hunnikud.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles