Turisti ähvardab lolli tembu eest kümme aastat vangistust (2)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti turist tegi Tai monumendile grafiti.
Briti turist tegi Tai monumendile grafiti. Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Briti turisti ähvardab kümne aasta pikkune vanglakaristus ja suur rahatrahv, kuna ta tegi grafiti kaheksa sajandit vanale Tai müürile.

23-aastane Lee Furlong jäi Tais Chiang Mai linnas turvakaamera videolindile eile varahommikul kella 4 paiku, kui ta markeeris ajaloolise Tha Phae värava musta spreivärviga. Liverpoolist pärit noormees kirjutas seinale «Scousse Lee», mis tähendab slängis «Liverpooli Lee».

Mõtlematu teoga hakkama saanud noormees kahetseb oma tegu. «Väga rumal tegu, ma olin purjus ega mõistnud, mida teen,» rääkis Furlong The Sunile. Väidetavalt leidis noormees spreivärvi tänavalt maast.

13. sajandil ehitatud monumendi rikkumine vihastas välja kohalikud, kelle sõnul näitab Furlongi tegu lugupidamatust Tai riigi ja kultuuri vastu. Politsei arreteeris mehe mõned tunnid hiljem koos 23-aastase kanadalanna Brittney Schneideriga, kes vaatas kuritegu pealt ja kirjutas seinale oma initsiaali, B-tähe.

Kuigi grafiti on juba seinalt maha pestud, ähvardab vandaale 10-aastane vanglakaristus ja rahatrahv suurusega 23 500 naela (26 656 eurot). Kohtu alla lähevad süüdistatud kahe nädala pärast.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles