Kõmupressi emalõvid Anu Saagim ja Ingrid Veidenberg paljastasid valusa põhjuse, miks nad sõjajalal on

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kanal 2 retro-dokksari «Pöörased nullindad» tõi päevavalgele Anu Saagimi ja Ingrid Veidenbergi vahel sajandi alguses lahvatanud suure tüli, mille tulemusena pole seltskonnaajakirjanduse alguspäevi kaks emalõvi siiani sõnagi vahetanud.

Tüli Saagimi ja Veidenbergi vahel sai alguse, kui viimane kajastas ajakirjas Kroonika Saagimi pereelu. «Ingrid tahtis mu välja suretada, nii et ta läks mu lapse ja ema kallale,» rääkis Saagim, «ja see on täiesti andestamatu tegu.» Veidenberg, toonane Kroonika peatoimetaja, olukorda nii ei mäleta. «Anu mängis muusikalis ja pärast etendust nuttis ta laps lohutamatult garderoobis. Ta rääkis telefoni teel emaga ja vanaema ei suutnud teda lohutada. Sellest ilmus Kroonikas väike nupukene,» kirjeldas Veidenberg juhtunut.

Kuna Saagim oli tollal peatoimetaja ajakirjas Just!, nägi ta võimalust tagasilöögiks. «Inno Tähismaa, tema eksabikaasa, hakkas meie ajakirjas kirjutama järjejuttu sellest, kuidas möödus ta elu Ingridiga, miks nad lahku läksid, kõik kuni peensusteni,» rääkis Saagim. Üheksa kuu jooksul ilmunud iganädalane järjejutt läheb Veidenbergi sõnul ajalukku kui kõige alatum kättemaks, mis meedias korda on saadetud. «Selliseks inimese hävitamiseks ei ole mitte keegi pärast seda olnud võimeline,» arvas ta.

Anu Saagim ja Ingrid Veidenberg.
Anu Saagim ja Ingrid Veidenberg. Foto: Tallinna Televisioon / Viktor Burkivski

Ka Saagim tunnistas, et tegu oli andestamatu. «Loomulikult täna ma seda ei teeks, see oli kohutav,» rääkis naine. «Mina oleksin endale nööri kaela pannud,» lisas ta. Veidenbergi jaoks oli tegu lihtsalt mõistetamatu. «See on jäänud mõistatuseks, miks ta nii tegi ühe pisikese nupukese eest, kus oli täpselt viis lauset,» ütles ta.

Kuigi naised on hiljem töötanud nii samas majas kui ka samal korrusel, pole kõmupressi emalõvid sellest ajast saati sõnagi vahetanud. «Mul on tekkinud kihk küll minna öelda, et võiks sõjakirve matta, see oli meile mõlemale õudne ja vastik aeg,» nentis Saagim. Siiski pole leppimiseks sobivat võimalust veel tulnud ning Saagim kahtleb, kas see üldse võimalik oleks. «Ma arvan, et ta ei andesta mulle, sest see, mida mina talle tegin, oli kokkuvõttes hullem kui see, mida tema mulle tegi,» ütles ta.

Ingrid Veidenberg oli seltskonnaajakirja Kroonika peatoimetaja aastatel 1997–2007, Anu Saagim ajakirja Just! peatoimetaja aastatel 2004–2007.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles