Tuhanded inimesed kannavad täna olulise eesmärgi toetuseks punast

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oktoobris Šotimaal toimunud rassismivastase päeva toetuseks üles astunud poliitikud. Punase kandmise päeva tähistatakse Šotimaal oktoobri alguses ning Inglismaal oktoobri keskpaigas.
Oktoobris Šotimaal toimunud rassismivastase päeva toetuseks üles astunud poliitikud. Punase kandmise päeva tähistatakse Šotimaal oktoobri alguses ning Inglismaal oktoobri keskpaigas. Foto: Jane Barlow / PA Wire/PA Images

Täna on punase värvi kandmiseks üks oluline põhjus: organisatsioon Näita Rassismile Punast Kaarti julgustab inimesi rassismiprobleemi esiletõstmiseks ja lahenduste toetamiseks punast kandma. 

Inglismaal alguse saanud heategevusorganisatsioon sai alguse juba 1996. aastal ning tegeleb peamiselt noorte inimeste rassismivastase teavitustööga. Senini on nad õpetanud ligi 50 000 indiviidi üle terve Suurbritannia. 

19. oktoobril kutsub organisatsioon üles kõiki kandma punast, et alustada vestlust ning leida ühiseid lahendusi. Lisaks julgustatakse ka rassismivastase võitluse tarbeks vähemalt ühte naela annetama. Ühe inimese harimiseks kulub organisatsioonil keskmiselt 5 naela.

Punase kandmisega ei näita inimesed mitte ainult oma toetust Näita Rassismile Punast Kaarti organisatsioonile, vaid demonstreerib kandja vastuseisu rassile ning solidaarsust kõigiga, kes seda kogenud on. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles