GALERII Kodumaise moe tähtsündmuse lavatagune melu ei jäänud lavapealsele grammigi alla

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Moenädala teine päev tõi lavale nii androgüünse sügismoe kui ka ülevoolavalt naiselikud lõiked. Särtsaka sügismoe hõngu jätkus ka publikusse ning lava taha. 

Sügisese Tallinn Fashion Weeki teine moepäev esitles huvilistele nii kangajääkidest loodud kollektsiooni kui ka sügavates sügistoonides moenoppeid. Lavale astusid minimalistlikud Al Meta ja August ning külluslikud Iris Janvier ja Kirill Safonov.

Kodumaise moe tähtsündmuse Tallinn Fashion Weeki teine moepäev tõi eile õhtul lavale neli eriilmelist rõivabrändi. Õhtut alustas Al Meta moemärk, mis sündis ideest kasutada ära kudumitootjate juurdelõikuse jäägid, keeldudes ühtaegu ka masstootmise viisidest ja keskendudes oma tegevuses ebatraditsioonilisele disainile. Lavale jõudis kollektsioon, milles lõid mängleva moeharmoonia must, valge ja hall, sekka ka näputäis tulipunast.

Al Meta etendusele järgnes põhjamaiselt minimalistlik, androgüünse moe bränd August. Brändi värskeim kollektsioon on inspiratsiooni kogunud lauljalt ja stiiliikoonilt Sade, samuti ka 80ndate stiilist ja mees-flamenkotantsijate kostüümidest. Kollektsioonis mängivad rolli tavapärasest julgemad volüümid, prindid ja kangad, ühendades mänguliste visuaalide abil lõunamaine põhjamaisega. Augusti värske loomingu keskmes on ka looduse kokkupuutepunkt rõivadisainiga läbi orgaaniliste kangaste ja jätkusuutlikkuse põhimõtte, samuti on suur rõhk hooajale omastel eri tekstuuridega villastel kangastel.

Iris Janvier tõi moelavale kargest ja pimedast põhjalast inspireeritud kollektsiooni, milles mängisid põhirolli sügavad toonid, virmalistelt laenatud voogavad jooned ning tähistaevale omane sära. Publiku ette jõudsid puhtad värvitoonid ja sügav must, mida ilmestasid särtsakad litrikangad ning efektsed detailid. Hoolimata visuaali küllusest jäi Iris Janvier truuks praktilisele ja uuenduslikule käekirjale ning keha embavale kangavalikule. Ühes põhikollektsiooniga jõudis lavale ka Iris Janvieri capsule-kollektsioon, mis on loodud koostöös moedisainer Piret Puppartiga.

Teisele moepäevale pani punkti temperamentne, külluslikkust armastav Kirill Safonov, kelle uues kollektsioonis lõid harmoonilise terviku nii minimalism kui ka rikkalikud kaunistused. Värvidest tulid esitlusele kirkad ja puhtad toonid, sekka ka lõbusaid mustreid ning hooajale omaselt küpseid sügisvärve. Kollektsioonile lisasid vürtsi ka kihiline stilistika ja vimkaga detailid, omavahel mängisid põnevat moemängu aga naiselikkus ja kaasaegselt tänavastiililt nopitud elemendid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles