Südametu tegu: naine teeskles rasket haigust, et heausksetelt inimestelt raha välja petta

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lucy Wieland teeskles rahapettuse eesmärgil rasket haigust.
Lucy Wieland teeskles rahapettuse eesmärgil rasket haigust. Foto: Kuvatõmmis/Instagram

27-aastane Lucy Wieland sai hakkama koletu teoga, mille eest nüüd ka kohtu ees aru peab andma. Naine teeskles, et on raskelt haige, et võõrastelt raha välja pressida. 

Queenslandist pärit Lucy Wieland seads internetti üles GoFundMe lehekülje, millel kutsus inimesi üles annetama, et aidata tema raske haiguse ravikulusid katta. Lucy väitis, et tal on viienda astme munasarjavähk. Naisel õnnestus koguda üle 55 000 dollari. Kohalik politsei reageeris neile saabunud vihjele ning praeguseks on naine pettuses süüdi mõistetud. 

Lisaks pettuse abil raha välja pressimisele postitas Lucy sotsiaalmeediasse regulaarselt ka südantlõhestavaid pilte: juustekaotus, hingamismaskid, kanüülid, haiglavoodid ja isegi kõndimiskepid. Kõik need fotod olid osa naise südametust plaanist inimestelt raha välja petta. Mõndadel fotodel võis näha ka Lucy kallimat. Hetkel pole teada, kas mees oli asjaga seotud, selle toimumisest teadlik või kannatas naine mõne teise tervisehäda all.

Kohalik politseiülem sõnas DailyMailyle: «See on tõeliselt südantlõhestav. Tõelised ohvrid siin loos on inimesed, kes kuulsid tema lugusid ja püüdsid aidata nii hästi kui oskasid, annetades raha ausas usus, et nad püüavad aidata.» Lisades, et sellisest juhtumist kannatavad kahju ka need, kes tõesti raske haigusega võitlemiseks raha koguda püüavad. 

Hetkel ei ole teada, mis on saanud Lucy poolt välja petetud 55 000 dollarist. On selge, et naine ei põdenud väidetud haiguse all ning ravikulude katteks seda summat kulutatud ei ole. Uurimine jätkub ning lõplik kohtuistung leiab aset 13. detsembril. 

Praeguseks on naine kustutanud oma sotsiaalmeediakontod, eemaldanud GoFundMe lehekülje ning kustutanud blogi, milles ta väidetavalt oma haiguse kulgemise ja eluolu kohta sissekandeid tegi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles