Näitlejanna Lena Dunham on vihane, et pidi arstiabi saamiseks nii palju pingutama

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lena Dunham on vihane, et pidi arstiabi saamiseks nii palju pingutama
Lena Dunham on vihane, et pidi arstiabi saamiseks nii palju pingutama Foto: AdMedia/SIPA / AdMedia/SIPA

Näitleja ja produtsent Lena Dunham on maadeldnud raskete tervisehädadega. Probleemid reprodutseerimissüsteemiga on ta taas haiglavoodisse aheldanud. Emotsionaalse fotoga jagab noor naine inspireerivat mõttelaadi. 

32-aastane näitlejanna avaldas aasta alguses, et läbis 2017. aastal histerektoomia. Operatsiooni käigus eemaldati ta emakas, et naine saaks vabaneda endometrioosist tingitud valudest ja terviseprobeemidest. Kahjuks ei olnud radikaalne ja suur operatsioon Lena hädade lahenduseks. Nüüd jagab staar ehmatavat fotot haiglavoodis, teatades, et eemaldatud on ka tema munasari. 

Operatsiooni põhjuseks oli armkude munasarjal, mis tekitas talle suuri probleeme, valusid kõndimisel ja isegi tualeti kasutamisel. Naine jagas frustratsiooni, et paljud kommenteerijad esitasid talle arusaamatuid soovitusi, kuidas oma tervislikku seisundit parandada ning oldi pahased, et naine on liiga haige, et värske saate promotuuri lõpetada. 

«Paljud inimesed kommnteerisid mu eelmise postituse alla, kus ma ütlesin, et olen liiga haige, et uue saate promomist lõpetada, et histerektoomia oleks pidanud mu probleemi lahendama. Soovitati, et peaksin tegema akupunkuuri ja võtma toidulisandeid (juba võtan). Et peaksin minema psühholoogile, sest probleem on ilmselgelt psühholoogiline (käsil on 25. aasta. Need on selle viljad!),» kirjutas ta.

«Suurim õppetund, mille olen õppinud on, et tervis, nagu enamus asju, pole lineaarne - asjad paranevad ja siis jälle halvenevad ja hakkadki pudelist ainult jõhvikamahla jooma ja magad ilustatud soojakotil, aga oled samas õnnelikum kui sa oled olnud juba aastaid,» jätkas ta.

«Tunnen end loominguliselt õnnistatuna ning mu uus naba teeb mulle nalja ja mul on nii-nii-nii vedanud, et mul on tervisekindlustus ja ühtlasi ka raha, mis kulub valuga toimetulekuks,» lisades, et terviseporbleemidega tegelemine ning tervishoisüsteemist osa võtmine on andnud talle uued väljavaated ning missiooni.

«Samal ajal olen ka šokis, milline mu keha on ja millega ta hakkama ei saa ning vihast lausa punane, et juurdepääs arstiabile on privileeg, mitte õigus, siin riigis. Ja, et naised peavad eriti palju vaeva nägema, et tõestada, et me juba teame oma keha kohta ning peame paluma, et sellega oleks kõik hästi. See on alandav!»

Vaata kogu postitust SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles