SUUR GALERII: Kuldnõelad on jagatud, vaata pilte Tallinna moenädala glamuursest seltskonnast ja säravatest modellidest (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Startis viieteistkümnes Tallinn Fashion Weeki moemaraton, mis lennutab moerahva neljaks päevaks Kultuurikatlasse ning toob lavale kodumaa moekunstnike värskeima rõivaloome. Moenädala avapäev kulmineerus Kuldnõel 20 galaga, mille raames anti üle tänavused Kuldnõela ja Hõbenõela auhinnad.

Aasta suurim moevaatemäng sai alguse täna, mil publiku ette jõudis viieteistkümnes Tallinn Fashion Week. Neli päeva kestva moenädala avalöögiks on uus ja põhjamaiselt karge moebränd WOOM. 

Kell 18.30 lavale astunud WOOM on noor, skandinaavialik ja täiesti uus moebränd, mille disainikeel on ühtaegu metsik ja vaba ning soe ja sensuaalne. WOOMi puhta vormi esteetika ja looduslikud koloriidid on inspireeritud põhjamaise looduse ürgsest jõust ning värske kollektsiooni toonid laenatud novembrikuise metsa ja raba värvidest. Esitlusele tuli valik villaseid mantleid, mida täiendavad suured, kookonilaadsed sulemantlid ja -jakid.

Kell 20.00 täitus Kultuurikatel aga särava ja suurejoonelise Kuldnõel 20 galaga, mille raames anti üle Eesti tähtsaimad moeauhinnad. 

Kuldnõelale kandideerisid tänavu Hanna Haring, Kriss Eglite ning Kristel Kuslapuu. Võitjaks osutus Kristel Kuslapuu

Hõbenõela kandidaadid olid Katrin Aasmaa, Liisa Soolepp ning Inga Vatsk-Laasner. Võitjaks osutus Katrin Aasmaa.

Katrin Aasmaa on oma loomingus seadnud sihiks millegi, mida Eesti moemaastikul väga tihti ei kohta - ta keskendub meestemoe loomisele ning on disainis au sisse tõstnud julge huumorimeele. Katrini tugevuseks on läbimõeldud stilistika, millega ta seob üheksakümnendate Eesti ja kaasaegse tänavamoe, hõrgu getoglämmi ja sovetliku nostalgia, pöörased aksessuaarid ja läbimõeldud rõivadisaini.

Kuldnõela galat esitles Kaubamaja, kus Eesti moekunst on alati au sees olnud. «Eesti moedisaini armastus on Kaubamajal olnud juba aegade algusest,» ütleb Kaubamaja turundusdirektor, ajakirja Hooaeg peatoimetaja ning Kuldnõela žüriiliige Britta Ratas.

«On rõõm näha, et Eesti moedisain on nii ideede värskuse kui teostuse kvaliteedi osas üha kõrgemal tasemel. See kajab omakorda vastu ka asjaolus, et Eesti disain on muutunud palju kättesaadavamaks ja tuntumaks nii Eestis kui ka väljaspool ning inimesed oskavad seda hinnata ja kanda. Ka Kaubamajas on Eesti moedisaini tähtsus kõrge - lisaks tuntud tegijatele lisandub pidevalt uusi, kuid heas mõttes üllatada suudavad mõlemad. Meil on au olla Eesti moedisaini olulisima tiitli Kuldnõela esitlejaks ka selle 20. juubelil ning soovime kõigile praegustele ja tulevastele moekunstnikele jaksu oma visioonide teostamisel ning uute kõrgusteni jõudmisel.»

Kuldnõela žüriisse kuuluvad ajakirja Säde peatoimetaja Kristi Pärn-Valdoja, EKA moedisaini osakonna juhataja Piret Puppart, moeajakirjanik ja PR-spetsialist Aljona Eesmaa, moefotograaf Filippo Caroti, Kaubamaja turundusdirektor ja ajakirja Hooaeg peatoimetaja Britta Ratas ning moeajakirjanikud Urmas Väljaots ja Kristina Herodes.

Kuldnõel on sepistatud rauast ja nõelasilma osa on kaetud kullaga, Hõbenõel on sepistatud ja poleeritud terasest. Kuldnõela ja Hõbenõela autoriks on Jaanus Valt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles