TOP 14: need on kõige jaburamad rekordid, mille on püstitanud maailma kõige suuremad õgardid (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joey Chestnut on söömisest teinud võistluse
Joey Chestnut on söömisest teinud võistluse Foto: AFP / Scanpix

Kui pakkuda inimestele tiitlit «maailmarekordi omanik», siis on nad nõus osa võtma ükskõik millisest rekordipüstitamisest, kaasa arvatud liigsöömine. 

Söömisel põhinevad võistlused on niivõrd populaarsed, et nende korraldamiseks on loodud lausa omaette organisatsioon Major League Eating (MLE). See organisatsioon kontrollib ja reguleerib mitmeid söömisvõistluseid, kus nii mitmelgi on loodud maailmarekord.

Järgnev nimekiri koosnebki 14 kõige jaburamast söömise ja toiduga seotud maailmarekordist, ja on pühendatud rahvusvahelisele toidupäevale.

1. Hot Dogi söömise maailmarekord

Joey Chestnuti nimeline mees suutis vähem kui kümne minutiga ära süüa 73 ja pool hot dogi. See on nii vorst kui sai. Tema saladus? Ta kastab hot dogid enne vette ja neelab need tervelt alla.

2. Austrite söömise maailmarekord

Sonya Thomas sõi vähem kui kaheksa minutiga ära 47 tosinat austrit, püstitades sellega uue maailmarekordi. Mitte 47 austrit, vaid 47 TOSINAT austrit. See teeb 564 austrit vähem kui kaheksa minutiga ehk 70 ja pool austrit minutis.

3. Kanatiibade söömise maailmarekord

Kanatiibade söömine on juba pikalt olnud üheks populaarseimaks söömisvõistluseks erinevates baarides ja pubides. Võistlussööja Joey Chesnut (see sama mees, kes õgis hot doge) suutis vähem kui 12 minutiga ära süüa 14 kilo kanatiibu. 

4. Vahukommide söömise maailmarekord

Marylandis, USAs on vahukommide söömise võistlust peetud juba aastast 1994. 2017 aasta meister Matt Stonie sõi siis vähem kui viie minutiga ära rekordilised 255 suhkruga kaetud vahukommi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#PEEPS among the poppies! Thanks for sharing this SWEET photo @mitzt ??

A post shared by PEEPS® (@peepsbrand) on

5. Twinkie'de söömise maailmarekord

Joey Chesnut on ka selle rekordi omanik. Võistlussööja ajas kuue minutiga kurgust alla 121 Twinkie maiust. See teeb kokku 18 200 kalorit, mis on tavaliselt nädalas tarbitav kogus.

6. Majoneesi söömise maailmarekord

Ukrainlane Oleg Zhornitskiy sõi 12 minutiga ära 3782 milliliitrit ehk peaaegu 3,8 liitrit majoneesi. Ida-eurooplane tegi seda kõike tühise lusika abil.

7. Lehtkapsa söömise maailmarekord

Gideon Oji võib vist olla selle nimekirja kõige tervislikum sööja. Tema sõi kaheksa minutiga ära 11 ja pool kilo lehtlapsast.

8. Prussakate söömise maailmarekord

Ken Edwards sõi 2001. aastal 60 sekundiga ära 36 Madagascari sisisevat prussakat. Kõik prussakad olid rekordi püstitamise ajal elus.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Native Cockroach (Blattodea sp.) This photograph came about after I had spent a futile few minutes trying to photograph a couple of sugar ants that were busy scurrying around on top a fence post. Because of their constant movement I just couldn't get a decent shot, but I then happened to notice this cockroach hiding just beneath them, offering a chance for a nice composition and just enough of it catching the light to show off its beautiful golden colour. This photo has ended up being one of my personal favourites. - #cockroach #insects #bugs #phonephotography #phonemacro #iphoneography #olloclip #olloclipmacro #macro #macrophotography #naturephotography #invert_macro #exclusive_world_macro #beautiful_insects_japan #arthropod_perfection #raw_mobile #raw_macro #insects_of_our_world #kings_insects #insectguru #ip_insects

A post shared by Andy Salter ??? ??? (@aks_bugs) on

9. Või söömise maailmarekord

Don Lermani nimeline mees sõi Glutton Bowli (õgardi kausi), mis oli telekas ülekantud söömisvõistlus, ajal viie minutiga ära seitse pakki võid. See teeb kokku 0,8 kilo võid ehk piisavalt, et kolm kuud seda leivale määrida.

10. Punase pipra kauna söömise maailmarekord

Carolina punase pipra kaunad on maailmas kõige kangemad. Iga kaun on Scoville'i kuumaühiku skaalal 1,5 miljoni peal. Sellele vaatamata sõi Wayne Algenio 60 sekundiga ära 22 piprakauna ja püstitas ühtlasi ka uue maailmarekordi.

11. Küüslaugu maailmarekord

Patrick Bertoletti sõi vähem kui minutiga ära 36 küüslauguküünt. Mehel õnnestus sel päeval endast eemale peletada nii naised, keda ta oleks tahtnud suudelda, ja vampiirid.

12. Külmutatud kokteili maailmarekord

Kui küüslauk sai söödud, oli Patrickul vaja midagi, millega see alla loputada. Bertoletti jõi üheksa sekundiga ära 650 ml külmutatud kokteili. See on natuke rohkem kui pool liitrit. 

13. Maailma kõige kallim kokteil

«Winstoni» nime kandev kokteil maksab 12 970 dollarit. Selle tegemiseks kasutati 1858. aasta Croizeti valmisttaud «Cuvee Leonie» konjakit. Rekordit hoiab enda nimel Joel Heffernan.

14. Maailma kõige kallim kaaviar

Almas tähendab pärsia keeles teemandit. Ja Beluga kaaviar «Almas» on selle nime vääriline. Sturgeonis elav inimene kaevandas Iraani lähedal asuvast Kaspia mere osast haruldast 60-100 aastat vana kaaviari, mille kilogrammi hind on 34 500 dollarit.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Christmas come early ? Iranian Beluga ? #caviar #iraniancaviar #beluga #belugacaviar #scotland

A post shared by Highland Wagyu (@highlandwagyu) on

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles