Järgmisel päeval sündima pidanud laps päästis autoavariis ema elu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Louise Abbott
Louise Abbott Foto: / SWNS / SCANPIX/SOUTH WEST NEWS SERVICE

Noor ema, kes pidi pärast hooletu juhi põhjustatud avariid oma lapse surnult sünnitama, sõnas nüüd, et tema laps on päästeingel, kes päästis tema elu.

28-aastane Louise Abbott oli 25 nädalat rase, kui 29-aastane Leroy Margolis kaotas auto üle kontrolli, sõitis vastassuuna ja rammis naise autole sisse. Braintrees Essexis elav Louise pääses suurematest vigastustest, kuna tema kõht võttis enamus löögist enda peale. Kuid see tähendas, et väike Layla suri purustatud kolju tõttu ning südamevalus Louise pidi lapse surnult sünnitama, kuid oli keisrilõike sooritamiseks liialt vigastatud, kirjutas The Sun.

Louise on nüüd saanud avaldamata summas valuraha, et spetsialistile ravi eest raha maksta.

Louise Abbott koos abikaasaga ja teise lapse Averyga.
Louise Abbott koos abikaasaga ja teise lapse Averyga. Foto: / SWNS / SCANPIX/SOUTH WEST NEWS SERVICE

Ta rääkis: «Avarii, saada teada, et Layla on surnud ning tema sünnitamine on sellised asjad, mis jäävad minuga elupäevade lõpuni. Raske on sõnadesse panna seda, kuidas see on mõjutanud mind ja minu abikaasat. Me kogeme iga päev keerulisi emotsioone, sest tunneme, et Layla peaks meiega olema ning kuigi me teame, et see, mis juhtus, oli meie kontrolli alt väljas, mõtleme ikka, mis oleks kui ta oleks meiega.»

Louise't sõidutati Cambridgeshire toimuvale pulmapeole 1. oktoobril 2016, kui Margolis püüdis 115 km/h kaubaautost möödasõitu teha. Ta kaotas auto üle kontrolli ning paanikahoos sõitis Louise'i autole otsa. Pealtnägijad kirjeldasid mehe sõidustiili kui «enesetapjalikku».

Endisele pankurile Margolisele määrati eelmisel aastal hooletu sõitmise eest kaheaastane vanglakaristus.

Leroy Margolisele määrati kaheaastane vanglakaristus.
Leroy Margolisele määrati kaheaastane vanglakaristus. Foto: / SWNS / SCANPIX/SOUTH WEST NEWS SERVICE

Üks arstidest ütles hiljem Louise'le, et tal ei ole tulevikus enam võimalik lapsi saada, sest üks tema munasarjadest on avarii järel jäädavalt rikutud. Aga sellele vaatamata said Louise ja tema 30-aastane abikaasa Laurence Avery nimelise tüdruku emaks.

«Me tundsime alguses Layla pärast süümepiinu, aga siis taipasime, et Avery pole Layla asendus. Layla jääb alatiseks meie pereliikmeks. Avery saab kuulda kõike oma vanemast õest, aga loomulikult on kahju, et nad kaks ei saanud kunagi teineteist näha ega puudutada,» rääkis ema.

Laurence ja Louise
Laurence ja Louise Foto: / SWNS / SCANPIX/SOUTH WEST NEWS SERVICE

Louise oli varasemalt öelnud: «Laylal olid väikesed küüned ja natuke juukseid, ta oli täielikult väljaarenenud, valmis järgmisel päeval sündima. Aga me teame nüüd, et kui teda ei oleks õnnetuse ajal olemas olnud, siis ei oleks Averyt praegu siin ja ei oleks mind, et saada tulevikus veel lapsi.»

«Ma elasin avarii üle lisavere abil, mis mul raseduse tõttu kehas oli, ja Layla oli justkui padi, mis löögi enda peale võttis. Ma ei oleks ilma temata siin. Ma ei unusta kunagi arsti öeldud sõnu: mul on kahju, teie laps suri,» lisas Louise.

Rase Louise
Rase Louise Foto: / SWNS / SCANPIX/SOUTH WEST NEWS SERVICE

Kuigi ükski rahasumma ei suuda leevendada lapsekaotuse valu, siis on paari jurist õnnelik, et kohus määras naisele valuraha, millega nad saavad ühise perena edasi elada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles