Sarimõrvar nõuab kaasvangiga abiellumiseks luba, kulud katab maksumaksja

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Facebookist

Kolme mehe tapmise tõttu eluaegset vangistust kandev Joanna Dehenney (35) taotleb advokaatide abiga kaasvangiga abiellumiseks luba. Kõik sellega kaasnevad kulud tuleb tasuda maksumaksjal. 

Joanna Dehenney on üks kahest naisest, kes Suurbritannias eluagset vanglakaristust kannavad. 2013. aastal tappis naine 10 päeva jooksul julmalt 3 meest ning pussitas veel kahte. Enda õigustuseks sõnas ta: «Tahtsin lihtsalt teada, kas olen tõesti nii külm kui arvasin end olevat.»

Kohtunik määras  naisele kuritegude eest eluaegse vanglakaristuse, öeldes, et tegemist on julma, kalkuleeriva ja manipuleeriva sarimõrvariga. Praegu kaalutakse naise üleviimist psühhiaatriahaiglasse. Abiellumise korral on naisele lubatud abikaasaga lähedalt kohtuda kolm korda aastas. 

Euroopa Liidu inimõigusseaduse alusel on vangidel lubatud abielluda, kuid peavad selleks vanglaülemalt loa taotlema. Ülema kohuseks on kalkuleerida pulmakorralduse ja edasise suhte riske nii vanglakorrale, kui osalevatele inimestele. Kõik kulud, mis seotud pulmaloa taotlemise, abiellumise ning edasiste külastustega tuleb tasuda maksumaksjal.

Väidetavalt on Joanna väljavalitu kaasvang, kes on ka varem sarimõrvariga suhtes olnud. Oma armastuse märgiks on ta maha ajanud ka oma juuksed. Teadaolevalt on Joanna juba võtnud ühendust vangide abistamisele spetsialiseerunud advokaadibürooga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles