Lõbus video: mis saab siis, kui üks inimene öösel Rootsis karjuma hakkab?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mis saab siis, kui üks inimene öösel Rootsis karjuma hakkab? (Pilt on illustratiivne)
Mis saab siis, kui üks inimene öösel Rootsis karjuma hakkab? (Pilt on illustratiivne) Foto: Caro / Conradi / Caro / Scanpix

Internetis on taas ringlema hakanud juba pea 5 aastat tagasi üles laetud video, mis salvestatud Stockholmis. Ka aastaid hiljem ajab klipp endiselt muigama. 

Internetti üles laetud videos kirjeldab noormees, et kell on peagi saamas kümme õhtul. «Vaadake, mis juhtub, kui üks inimene karjuma hakkab,» sõnab ta ning avab akna, lastes kuuldavale korraliku karjatuse. See, mis edasi juhtub, on küllaltki ootamatu:

Võõrastele tundub sündmuste käik üpris ootamatu, tegelikult on tegemist pikaajalise tudengitraditsiooniga, mil nimeks elvavrålet, või «flogsta karjatus». Tundengilinnakutes ning ülikoolipiirkondades avavad tudengid kell 22 või 23 aknd, lähevad rõdudele või ronivad katustele ning karjuvad kogu kõrist, et lasta vabaks ärevus ja pinged, mida tekitavad stress ja eksamid. See traditsioon on Rootsis, eelkõige Stockholmis ja Uppsalas aset leidnud juba 1970. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles