Ema õudne avastus: internetitrollid kasutasid tema lapse pilti, et propageerida aborti (4)

Kadi-Maarja Võsu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Üks ema sattus internetis jahmatava postituse peale, milles oli kasutatud tema tütre pilti, et anda edasi sõnumit abordi propageerimiseks.

Kahjuks on diskrimineerimine paljudele puudega inimestele osa igapäevaelust. Kuigi vanemad teevad kõik, et vähemasti oma lapsi selle eest kaitsta, pole see alati võimalik.

Natalie Weaveril on 9-aastane tütar Sophie, kellel on Rett'i sündroom. See on haruldane neuroloogiline sündroom, mis tekitab raskusi põhiliste funktsioonide puhul nagu näiteks rääkimine, kõndimine, söömine ja isegi hingamine. Lisaks on Sophiel ka esimese astme diabeet, imuunpuudulikkus ning senini diagnoosimata sündroom, mis põhjustab näomoonutust. 

Foto: Kuvatõmmis

Hoolimata sellest, et Natalie oli väga teadlik, millist diskriminatsiooni puuetega inimesed peavad taluma, sai ta täieliku šoki kui nägi Twitteris ringlevat säutsu, kus kasutati tema tütre nähtavaid probleeme, et propageerida aborti. 

Säutsus oli kirjas: «On täiesti arusaadav mõelda, et iga laps on oluline, kuid paljud neist siiski ei ole, sellepärast tehakse ka amniotsenteesi testi, mis peaks olema kohustuslik. Kui test näitab geneetilisi probleeme ning naine ei soovi teha aborti, peaksid kõik edasised arved olema tema ja lapse isa poolt kaetud.»

Pärast selle säutsu nägemist palus naine oma jälgijatel säuts ebasobivaks märkida. Üllatavalt ei pidanud Twitter seda aga reegleid rikkuvaks postituseks. Kuigi lõpuks siiski kõrvaldati postitaja konto ning vabandati probleemile reageerimise pika viivituse eest. 

Veelgi murettekitavam avastus, mille Natalie tegi, oli see, et Twitter ei ole teatamisraportisse pannud valikuna kirja puudega inimeste diskrimineerimist. 

Et anda negatiivsusele vastulöök jagas Natalie inspireerivat postitust, innustades inimesi fotol oleva inimesega lähemalt tutvuma. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles