Soovitusi perelisaootuses kuninglikule paarile: igihaljad nipid viljakuse parandamiseks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sussexi krahv ja krahvinna mõtlevad kuulduste kohaselt perelisa saamisele.
Sussexi krahv ja krahvinna mõtlevad kuulduste kohaselt perelisa saamisele. Foto: CHRIS JACKSON / Scanpix

Kuuldavasti valmistuvad prints Harry ning tema värske abikaasa Meghan pisipere loomiseks. Pulmadest on möödunud juba 5 kuud, kuid tulemusi seni veel näha pole. Juhuks, kui kuninglik paar on hätta jäänud, on siin mõned nipid, kuidas beebisaamise protsessi hõlbustada. 

Aluspesu katusele viskamine

Kongo Demokraatlikus Vabariigis usutakse piirkonniti, et viljakust tõstab aluspesu katusele viskamine. Seda tohib teha vaid langeva kuu ajal ning trussikutele tohib järgi minna alles uue kuu tõustes. Seda rituaali kasutavad endiselt mitmed inimesed erinevates Aafrika piirkondades. 

1940ndate stiilis aluspesu pesunööril kuivamas. Pilt on illustratiivne.
1940ndate stiilis aluspesu pesunööril kuivamas. Pilt on illustratiivne. Foto: Rights Managed / Mary Evans Picture Library/SIMON

Paaviani uriini joomine

Väike kokteil on ennegi sigimisele kaasa aidanud ning positiivseid tulemusi toonud. Ka Zimbabwe hõimud on leidnud, et lapse saamisele aitab enim kaasa kokteil paaviani uriinist ja õllest. Arvatakse, et uriinis sisalduv kõrge hormoonide sisaldus aitab kaasa viljakuse tõusule. 

Paavian koos pojaga kõrvitsa kallal maiustamas.
Paavian koos pojaga kõrvitsa kallal maiustamas. Foto: Christian Charisius / AP

Mardikamahl

Kui paaviani uriini koguda ei õnnestunud, tasub ehk proovida lonksuke mardikamahla. Hispaania kärbes (rahvapärase nimega villimardikas) eritab vedelikku, mida usutakse viljakust suurendavat. Isei prantsuse aristokraadist kirjanik ja filosoof Markii de Sade kasutas seda väärtuslikku mahla. Mees oli kurikuulus libertiin, tuntud oma vaba seksuaalsuse ja vabameelse eluviisi tõttu. 

Putukas eritab happelist, mürgist vedelikku, mis sissesöömisel tekitab põletiku ja ärritust genitaalpiirkonnas.

Munavalge

Hämmastaval kombel on ekstreemseid uskumusi leida ka modernsest maailmast. Mitmes viljakusprobleemidest kõnelevates foorumites soovitavad kasutajad hädasolijatele toore munavalge vaginaalset sisestamist. Soovitajad usuvad, et muna toimib lubrikandina ning aitab imiteerida ideaalset keskkonda viljastumiseks. Leheküljel Pregnancytips.com rõhutavad mitmed kasutajad, et oluline on eraldada munavalge rebust, vastasel juhul võib lapsesaamissoov hoopis jubeda infektsiooniga lõppeda. 

Illustratiivne foto Pakistani munakaupmehest.
Illustratiivne foto Pakistani munakaupmehest. Foto: SHAHZAIB AKBER / EPA

Sokid jalga!

Teiseski foorumis leiab viljakusprobleemile head nõu, sel korral tõotab nipi katsetamise ebaõnnestumine oluliselt vähem kahju tekitada kui eelmine. Leheküljel mom.me soovitab üks kogenud naisterahvas katsetada viljakuse suurendamiseks sokkidega seksimist. Kõlab jaburalt, kuid soovitusel on tegelikult üllatuslikult mõistlik tagamaa: kehv vereringlus võib langetada nii meeste kui naiste viljakust. Kaetud jalad on soojemad ning vereringlus paraneb.

Paar üksteisele tehtud kingitusi avamas. 
Paar üksteisele tehtud kingitusi avamas. Foto: Caro / Teschner / Caro / Teschner

Falloste paitamine

Viljakusesümboleid on au sees peatud juba ammusest ajast. Fallosekujulisi ilusasjakesi soovitatakse soetada koju neile, kel perelisa mõtteis mõlgub. Kui kuju endale koju osta ei saa, või ei taha, on püstitatud teisigi monumente, mille paitamine head beebiõnne toob. 
Näiteks korraldatakse Jaapanis iga aasta esimesel aprillil Kanamara Matsuri festivali, mis meelitab tuhandeid külastajaid. Festivalilt on võimalik soovi korral soetada fallosekujulist memorbiiliat või istuda fallose kujulisel monumendil ning palvetada lapse saamise eest.

Sarnast viljakusfestivali peetakse ka Kreekas. Tyrnavosel toimub igal aastal Fallosefestival. Kreeka ortodoksikirik keelas peeniseteemaliste õbustuste püstitamise, kuid see ei takista inimesi üle terve maailma peenisekujuise saia söömist ja festivalist osa võtmist, et šansse viljakuse tõstmiseks suurendada. 

Kanamara matsuri festival Tokyos, Kawasakis. 2015.
Kanamara matsuri festival Tokyos, Kawasakis. 2015. Foto: DATICHE NICOLAS/SIPA / DATICHE NICOLAS/SIPA

Mööbli ümberkorraldamine

Hiinast pärit praktika Feng Shuid peetakse tihti suureks mõjutajaks paaride puhul, kel last saada pole õnnestunud. Selle teooria kohaselt võib mööbli ja eriti magamistoa vale paigutus tekitada pingeid ning energiasulgusid. Feng Shui soovituste kohaselt tasub vaadata magamistoa pinnalaotust ning kujutada sinna sisse voolama jõge. Kui vesi saab ruumis vabalt voolata, ilma kitsaskohtade ja sulgudeta, saab seda teha ka energia. Veel soovitatakse magamistuba sisustada viljakussümbolitega, näiteks granaatõuna pildiga. Voodiga samast ruumist tasuks eemaldada arvutid ja mobiilseadmed. Voodi alla tuleb kindlasti paigutada kausitäis keetmata riisi. 

Väike dušš

Ungaris, Hollokos peetakse igal aastal viljakuspidu. Traditsioonilisse Ungari rahvuskleiti riietatud naised kogunevad tänavatele, et neid veega üle kallataks. Rituaal peaks neid puhastama ning õnnistama neid viljakusanniga. 

Holloko küla viljakustraditsioon. 
Holloko küla viljakustraditsioon. Foto: LASZLO BALOGH / REUTERS

Maiusta ananassiga

Ananass on rikas põletikuvastase ensüümi, bromelaniini poolest. See ensüüm aitab embrüotel emakaseinale kinnituda. Parimate tulemuste saavutamiseks soovitatakse ananassi süüa ovulatsioonile järgneval viiel päeval. Väidetavalt parandab ananassi söömine või mahla joomine ka sperma maitset. Kuigi lapsesesaamis eesmärgiga püha ürituse ajal mekkimine ilmselt tulemusi ei too.
Üllatuslikul kombel soovitatakse ananassi süüa ka üleaja rasedatel naistel, et sünnitust esile kutsuda. 

Illustratiivne pilt ananassikaupmehest. 
Illustratiivne pilt ananassikaupmehest. Foto: Caro / Sorge / Caro / Sorge

Pääsupesasupp

Aasias hoitakse kõrge au sees linnu pesast tehtud suppi. Hiina meditsiini harrastajad lõid selle retsepti, mille oluliseimaks koostisosaks on pääsuliste pesade kogumine ja supile lisamine. Need linnud kasutavad oma pesade tegemiseks vaid enda sülge. 

Pääsuliste pesadest tehtud magustoit. 
Pääsuliste pesadest tehtud magustoit. Foto: JOHANNES EISELE / AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles