Skandaal Prantsusmaal: koolikaaslane vägistas ja tappis 13-aastase tüdruku

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolikaaslased ja lapsevanemad mälestasid julmalt tapetud Agnes Marini
Koolikaaslased ja lapsevanemad mälestasid julmalt tapetud Agnes Marini Foto: SCANPIX

Prantsuse valitsus kritiseeris justiitsorganite tegutsemist, mis seostub 13-aastase tüdruku julma vägistamise ja tapmisega.

17-aastane kooliõpilane Mathieu M. saadeti möödunud aastal alaealise sõbra vägistamise eest neljaks kuuks trellide taha, edastab BBC.

Poisile määrati nüüd tingimisi karistus ning ta pääses vabadusse. Samas jäi ta kriminaalhooldusametnike kontrolli alla.

Ta vabastati vanglast tingimusel, et ta käib pidevalt psühhiaatrilises kontrollis. Psühhiaatrid ei pidanud teda ohtlikuks.

Kuid möödunud nädalal leiti Mathieu M-iga samas koolis Cevenol Internationalis õppinud 13-aastane Agnes Marin jõhkralt tapetuna. Teda oli vägistatud ning siis põlema süüdatud.

Mathieu M. tunnistas Chambon-sur-Lignonis kadunud tüdruku tapmise üles.

Nii ohvri vanemad kui poliitikud kritiseerisid võimude tegevust. Cevenol International kooli rektori sõnul ei oleks ta Mathieu M-i kooli õppima võtnud, kui ta oleks nooremehe vägivaldsest minevikust teadlik olnud.

Prantsusmaa peaminister Francois Filion nõudis selle nädala esmaspäeval valitsuse eriistungil, et koolide juhtidel peaks olema kõik võimalikud andmed, kaasa arvatud info kriminaalse mineviku kohta, õpilaste kohta teada. Ta lisas, et kuritegelikule teele läinud noored tuleks kõik suunata erikoolidesse.

Agnes Marini koolikaaslased ja nende vanemad mälestasid julmalt tapetud tüdrukut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles