Alati särava Kristel Aaslaiu sünge ülestunnistus: vihkasin iseennast, tundsin end täiesti tühise ja kasutuna

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laulja ja näitlejanna Kristel Aaslaid paistab alati silma oma lõbusa ja särava olekuga. Ometi on naerusuise välispinna all juba aastaid olnud sünge varjukülg, mis noore naise koduseinte vahel tundmatuseni muutuma pani. 

«Vihkasin iseennast. Ma ei tundnud ennast oma nahas hästi. Ma tundsin ennast täiesti tühise ja kasutuna,» sõnab laiemale avalikkusele alati särava ja rõõmsameelsena tuntud Kristel Aaslaid. Reporterile antud avameelses intervjuus avaldab noor naine, et kurvameelsuse ja depressiooniga on tal tulnud võitlust pidada juba aastaid. 

«Mulle ei meeldinud mu välimus ja tänu sellele ei meeldinud ka mu käitumine,» avaldab ta. Väljaspool kodu oli Kristel täiesti vastupidine sellele, milline kodus oma tuppa lukustatuna. Sünge muusika saatel mõtles neiu rõhuvaid mõtteid, haletses ning süüdistas ennast. Väljaspool kodu oli neiu aga aktiivne ja lõbus, tegeles tantsimise ja esinemisega, püüdes leida tähelepanu ja teiste inimeste kinnitust tema väärtusele.

Kristel Aaslaid ja Tuuli Rand ehk ansambel Öed.
Kristel Aaslaid ja Tuuli Rand ehk ansambel Öed. Foto: Madis Sinivee

Võib arvata, et just Kristeli sisemine ebakindlus enda välimuse suhtes aitas kaasa tema lõbusa ja pilkupüüdva iseloomu tekkele. Seltskonda sisenedes tundis ta, et keegi ei pööra talle tähelepanu tema välimuse tõttu ning püüdis seda kompenseerida naljatlemise ja mõnes mõttes esinemisega. Sisemist kurbust ei näidanud ta aga kellelegi. 

«Sain mingil hetkel aru, et kõige kergem asi maailmas on selle kurbuse ja masenduse sees olla. See on nii kerge, sest sa ei pea mitte midagi tegema. See ei võta mingit pingutust,» leiab Kristel, et elust negatiivsust leida pole keeruline ning kurbustundest on kerge jääda sõltuvusse.  «See on justkui mingi eraldi maailm, ega oskagi enam asju positiivselt vaadata.»

Kristel Aaslaid.
Kristel Aaslaid. Foto: TV3


Noore Kristeli päästis halvimast vaid tantsutrenn ning võimalused esinemiseks. Praegu aitab kurbusega võidelda armastus. Kuigi lähedaste toetus on depressiooni ja kurbustunnet kogevate inimeste jaoks väga oluline, on kõige tähtsam roll siiski inimesel endal. «Hakkasin sellest välja tulema nii, et aktiivselt, koguaeg proovin olla positiivne. Proovin mitte neid samu mõtteid mõelda. Proovin endale peeglist otsa vaadata,» peab Kristel oluliseks iseendaga leppimist. 

Kristel soovib oma isikliku loo avaldamisega aidata ka teisi noori, kes sarnaste probleemide küüsi langenud. Ning tõsta ka vanemate ja lähedaste teadlikkust, kuidas abiks olla. Kõigile, kellel abi vaja, on seda võimalik saada näiteks Vaimse Tervise messilt. Kriisiolukorras on võimalik pöörduda Emotsionaalse toe keskuse Eluliin poole. Rohkem infot SIIN või abi saamiseks helista: 655 8088. 

Erakorralise psühholoogilise abi osutamisega tegelevad ka Tartu Ülikooli kliinikum (INFO) ning Tallinna Regionaalhaigla (INFO). 

Vaata videot!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles