Eesti animafilmis teeb kaasa megastaaride Tom Cruise ja Denzel Washingtoniga koos mänginud iirlane

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cruise, Gleeson ja Washington
Cruise, Gleeson ja Washington Foto: Elu24 fotomontaaž

Režissöör Kaspar Jancise animafilm «Kapten Morten lollide laeval» võitis Saksamaa suurimal lastefilmifestivalil Schlingel täispika animafilmi kategoorias esimese preemia. Rahvusvaheliselt esilinastub film inglise keeles ja ühele tegelasele annab hääle ka Iiri näitleja Brendan Gleeson.

Nukufilm «Kapten Morten lollide laeval» on kõigi aegade kalleim animafilm, mis Eestis toodetud, ning see valmib koostööna stuudiotes Nukufilm, Telegael (Iirimaa), GRID-Animation (Belgia) ja Calon (Suurbritannia), vahendas MENU. Film müüdud näiteks Prantsusmaale ning Poolasse, Eestis linastub film sügisel.

Animafilm «Kapten Morten lollide laeval».
Animafilm «Kapten Morten lollide laeval». Foto: Nukufilm

Film jutustab loo nutikast poisist Mortenist, kes ehitab endale mängulaeva ning ühel heal päeval leiab end sellel samal mängulaeval koos putukatega, kelle ta sinna meeskonnaks korjas. Veidral kombel meenutab iga putukas kedagi Morteni päriselust. Putukad pole sugugi sõbralikud ning Morten peab end maksma panema, et saada laev oma kontrolli alla.

Animafilm «Kapten Morten lollide laeval».
Animafilm «Kapten Morten lollide laeval». Foto: Nukufilm

Ühele tegelasele kingib oma hääle ka Brendan Gleeson. Gleeson on kahel korral nomineeritud BAFTA ja kolmel korral Kuldgloobuse auhinnale. Ta on teiste seas kaasa teinud ka filmides «In Bruges», «The Guard», «Safe House», «Edge of Tomorrow» jt.

Gleeson ja Farrell
Gleeson ja Farrell Foto: AFP / Scanpix

2008. aasta filmis «In Bruges» mängis Gleeson koos teise Iiri näitleja, Colin Farrelliga. Komöödiafilmis, mis räägib kahest palgamõrvarist, mängib Gleeson Keni nimelist tegelaskuju. Ken on Farrelli tegelaskuju Ray mentor, kes filmi alguses tapab pihitoolil preestri ja juhuslikult kirikus oleva väikese poisi.

2012. aasta filmis «Safe House», mille peaosalisteks on Denzel Washington ja Ryan Reynolds, mängib Gleeson David Barlow'd. Barlow on CIA vanemagent, kes on Ryan Reynoldsi tegelaskuju Matt Westoni otsene ülemus.

*Spoiler* Brendan Gleeson on filmis pahalane.

Reynolds ja Washington filmis «Safe House»
Reynolds ja Washington filmis «Safe House» Foto: Kuvatõmmis portaalist

2014. aasta filmis «Edge of Tomorrow», mille peaosalisteks on Tom Cruise ja Emily Blunt, mängib Gleeson kindral Brighami tegelaskuju. Kindral Brigham on see tegelane, kes saadab Tom Cruise'i mängitava major William Cage'i lahinguväljale, kus toimub enamus filmi tegevust.

Blunt ja Cruise filmis «Edge of Tomorrow»
Blunt ja Cruise filmis «Edge of Tomorrow» Foto: AP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles