Ernitsa tütar reageeris oma isa homofoobsele kirjutisele: see on puhas vihakõne! (228)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Ernits
Peeter Ernits Foto: Peeter Langovits

Samasoolist paari sotsiaalmeedias pilanud riigikogu liige, hiljuti Keskerakonnast EKRE ridadesse siirdunud Peeter Ernits sai paraja peapesu oma tütrelt. 

«Sõbrad, kas teie peate normaalseks, kui kaks homoseksuaali ostavad endale lapse (üürivad kalli raha eest võõra naise emaka) ja asuvad seda siis üheskoos kasvatama? Liiati kui ammuilma on teaduslikult tõestatud, et samasoolised pered toodavad enamasti omasuguseid. Muuseas kommertslik surrogaatemadus on Eestis nagu ka enamikes Euroopa riikides keelatud. Inimlikult ma mõistan Marti [Mart Haber – toim.] ja Taivot [Taivo Piller], aga minu arvates ei ole see õige,» reageeris Ernits Facebookis Eesti Päevalehe laupäevalehe LP artiklile, mis rääkis sellest, kuidas meeste perre maripäevaks kaksikud sünnivad. 

Foto: Kuvatõmmis Peeter Ernitsa Facebooki postitusest

Ernitsa üleskutsele vastas ka tema tütar Hanna Ernits: «Jah, ma pean normaalseks ja imetlen neid! Nende lapsed saavad õnnega koos olema, et neil pühendunud ja armastavad vanemad on, mida ei saa paljude hetero vanemate kohta öelda.»

«Ärata poliitiku kihi all see intellektuaal,  mis sinus peidus on üles ja keskenduks sellele, kuidas reaalselt Eestis midagi paremaks teha!»

Ta jätkas: «Isa, ma saan aru, et sa aegsalt enne valimisi pead nüüd EKRE ridades oma homofoobi imidžit voolima, aga tegelikult on väga igav, kui sa ainult seda trummi lööd. Ma saan aru, et põlvkondlikud erinevused ja nii, aga ärata poliitiku kihi all see intellektuaal, mis sinus peidus on üles ja keskenduks sellele, kuidas reaalselt Eestis midagi paremaks teha! Peace & Love Sinu Hanna.»

«Kallis Hanna, sa peaksid mind tundma. See pole imidži kujundamine, ma arvangi nii,» vastas Peeter Ernits oma tütrele. 

Ernitsa tütre sõnul võiks Peeter Ernits oma aega ja energiat sisulisemate asjade peale kulutada, kui ta juba rahvasaadik on. «See on puhas vihakõne, mida sa siin kirjutad. Ma leian, et see ei ole asi, mis Eestit edasi viiks.»

«Need sulnid, viisakad ja targad vastused minu kommentaarile tõestasidki ära, milline sinu valijaskonna läbilõige saab olema,» lisas tütar Peeter Ernitsale. 

Foto: Kuvatõmmis Peeter Ernitsa Facebooki postitusest
Foto: Kuvatõmmis Facebooki videost

Hiljutiste uudiste valguses ei ole Ernits ainus, kelle perekonnas on EKRE tüli tekitanud. Plaanitud liitumisest EKREga loobus Eesti Panga endine juht Jaan Männik. Männik mõtles ümber põhjusel, et tema lapsed pidid pidevalt vastama küsimusele, kas nende isa on rassist. Lõpuks otsustas Männik valimistest üldse eemale jääda.

Samasooliste teema pärast andis EKREle korvi ka muusik Siiri Sisask. «Seoses minu selgete väljaütlemistega samasooliste perede kaitseks olen tekitanud EKRE paljudes liikmetes pahameelt,» teatas Sisask ajakirjandusele. «Kahjuks jään ma selles küsimuses endale kindlaks ja sellega seoses võtan tagasi oma kandidatuuri EKRE valimisnimekirjades osalemiseks 2019. aasta riigikogu valimistel.»

Kommentaarid (228)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles