GALERII Sünge müsteeriumi «Põrgu Jaan» esilinastus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Vabariik 100 filmikonkursi raames valminud mängufilm «Põrgu Jaan» viib vaatajad Põhjasõja-järgsesse süngesse ajajärku. Filmi esilinastusele saabunud külalised olid siiski säravad ja heatujulised!

5. oktoobrist jõuab kinodesse uus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale pühendatud mängufilm «Põrgu Jaan». See on Põhjasõja-järgsetest süngetest aegadest inspireeritud müsteerium.

Rahvast on aastaid rõhunud sõda, nälg ja katk. Saladusliku põnevusloo peategelane on Jaan (Meelis Rämmeld), kes leitakse teadvusetult mererannalt. Jaan ei mäleta oma minevikku. Ta on võõras niihästi iseendale kui inimestele enda ümber. Juhuse tahtel asub Jaan elama paruni (Andres Lepik) juurde kohalikku mõisahoonesse, kus mõni aeg tagasi on aset leidnud õõvastav kuritegu. Ajapikku hakkavad ilmnema vihjed salapärase mehe tausta ja varasemate tegude kohta. Mida teha, kui selgub, et sa oled keegi, kes sa olla ei taha?

Osatäitjad: Meelis Rämmeld, Andres Lepik, Pääru Oja, Peeter Volkonski, Adele Taska, Anne Türnpu, Egon Nuter, Villu Kangur jt.

Režissöör: Kaur Kokk
Stsenaristid: Kaur Kokk ja Anti Naulaine
Operaator: Mart Taniel
Produtsent: Katrin Kissa
Tootja: Homeless Bob Production

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles