Gerry McCann: olen kindel, et mu tütar Madeleine McCann on elus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madeleine McCann kolmeaastasena enne oma kadumist
Madeleine McCann kolmeaastasena enne oma kadumist Foto: / AP/Scanpix

Šotlasest isa Gerry McCann andis hiljuti BBC Radio 4 intervjuu, rääkides oma tütrest Madeleine McCannist, kes kadus kolmeaastasena 2007. aasta mais Portugalis Praia da Luzis, kus McCannide pere puhkamas oli.

50-aastane Gerry McCann ei ole enda sõnul veel lootust kaotanud ja ta loodab, et tütar, kes praegu peaks olema 15-aastane, on seni elus.

Gerry McCann
Gerry McCann Foto: Joe Giddens / PA Wire/PA Images/Scanpix

«Ta on kindlasti mitmeid raskusi kogenud, kuid mu sisetunne ja süda ütleb, et ta on elus,» lausus isa.

Gerry McCanni teatel on Madeleine’i tuba selline nagu 2007. aastal, kui ta kadunuks jäi. Sinna lisandub igal aastal ta sünnipäeval, mis on 12. mail ja jõulude ajal kingitusi.

Kolmeaastane Madeleine McCann
Kolmeaastane Madeleine McCann Foto: / ©Photonews / TopFoto/Scanpix

«Me ostame Maddile ikka kingitusi, sest lootus sureb viimasena. Me ootame teda väga tagasi,» lisas isa.

McCannide jaoks on Madeleine’i sünnipäev ja jõulud aasta kaks kõige raskemat aega, sest tütar ei ole nendega.

«Vahel vaatan Maddie õde Ameliat ja küsin endalt, et milline Madeleine praegu, teismelisena välja näeks. Amelial on kaksikvend Sean, kuid neilt võeti ära võimalus olla koos vanema õega,» jätkas isa.

Kate ja Gerry McCann politseipildiga, milline nende tütar Madeleine võib praegu välja näha
Kate ja Gerry McCann politseipildiga, milline nende tütar Madeleine võib praegu välja näha Foto: Andrew Winning / Reuters/Scanpix

McCannide kaksikud Amelia ja Sean said jaanuaris 13-aastaseks.

«Aeg parandab haavu, kuid mitte lõplikult. Pered, kes on sama kogenud, ei ole samuti lootust kaotanud ja loodavad, et neile kallis inimene kunagi tagasi tuleb. Meil on kõige raskem leppida teadmatusega, et mis temaga ikkagi juhtus. Me ei ole kaotanud lootust ja me ei usu, et ta on surnud. Mind ei jäta maha tunne, et ma kohtun oma tütrega uuesti ja see tunne on väga tugev,» teatas Gerry McCann.

Pilt Madeleine McCannist, mis tehti mõni aeg enne ta kadumist
Pilt Madeleine McCannist, mis tehti mõni aeg enne ta kadumist Foto: SCANPIX

Mehe teatel tekitas tütre kadumine temale ja ta naisele palju pingeid ja stressi ning neil oli vaimse tervise probleeme, kuid nad sai professionaalse abiga sellest üle.

Madeleine McCann kadus 3. mail 2007 Portugalis Algarves Praia da Luzis, olles majutuskohas magamas.

Suvituskorterid Portugalis Praia da Luzis, kust Madeleine McCann 2007 kadus
Suvituskorterid Portugalis Praia da Luzis, kust Madeleine McCann 2007 kadus Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP/Scanpix

Vanemad olid koos sõpradega puhkekorteri lähedases restoranis õhtustamas ja käisid iga poole tunni tagant lapsi kontrollimas. Kui ema Kate McCann läks kella 21.30 ajal lapsi vaatama, oli Madeleine kadunud. Portugali ja Briti politsei  uuris mitu aastat tüdruku kadumist, kuid teda ei ole seni leitud.

Portugali politsei endine kriminaalpolitseinik Gonçalo Amaral 
Portugali politsei endine kriminaalpolitseinik Gonçalo Amaral Foto: JOAO CORTESAO / AFP/Scanpix

Portugali politsei endine kriminaaluurija Gonçalo Amaral arvab, et Madeleine’iga juhtus mingi õnnetus, mida vanemad varjavad ja põhimõtteliselt on vanemad tütre surmas süüdi. Politseinik avaldas sel teemal ka raamatu «Madde: The Truth about a Lie» (Maddie: tõde vale kohta), McCannid nõudsid selle müügilt eemaldamist ja see õnnestuski neil kohtu abil.

McCannid kogusid ühisrahastusplatvormi abil raha, et tütart otsida eradetektiivide abil.

Briti ja Portugali politsei uuris Madeleine McCanni kadumist mitu aastat, lõpetades selle 2010, kuid 2017 andsid Briti võimud tüdruku kadumise uurimiseks lisaraha ja uurimine kestab seni.

Aastate jooksul on nii vandenõuteoreetikud kui meedia käinud välja mitmeid teooriaid, mis Madeleine’iga juhtus. Üks populaarsemaid oli, et ta rööviti mustlaste poolt ja müüdi jõukale lasteta paarile. Madeleine McCanni sarnast tüdrukut on nähtud maailma erinevates paikades, kuid uurimised näitasid, et siiski ei olnud tegemist Madeleine’iga. 

Madeleine McCann
Madeleine McCann Foto: Rahmat Gul / AP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles