Noored skulptorid õnnistavad EKA skandaalse uue maja galerii lõpuks sisse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKA uue hoone avamispidu. 2018.
EKA uue hoone avamispidu. 2018. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Tants ja trall Eesti Kunstiakadeemia uue maja ümber kestis mõnda aega, kuid õnneks on pingutused tulu toonud ning uus maja on valmis ja tudengitele avatud. Uus galeriigi saab 3. oktoobril sisse õnnistatud!

Eesti Kunstiakadeemia galerii asub aadressil Põhja pst 7 ning esimene näitus «Olevik kui tundmatu" on vaatajate jaoks valmis 3. oktoobril kell 18.00. Tegemist on Noore Skulptori preemianäitusega, mille seitsme nominendi seast valib rahvusvaheline žürii preemiate saajad, kes kuulutatakse välja näituse avamisel.

Osalevad kunstnikud: Darja Krasnopevtseva, Izabella Neff, Johannes Luik, Katrin Enni, LAURi, Nele Tiidelepp, Olesja Semenkova, Richard Engel, Valetto Alexandre

Näitus keskendub oleviku otsingutele. Seitse noort kunstnikku, kes end ruumi ja objekti kaudu väljendavad, kutsuvad vaatajat praegusesse hetke, kus on kasutada reaalne ruum ja aktiivne ajaühik. Teoste kaudu küsitakse, kuidas ja mida me olevikuruumis näeme ning millisena jääb see paistma, muutudes minevikuks?

Seitsmendat korda toimuva Noore skulptori preemianäitus tõstab esile noori skulptoreid ja installatsioonikunstnikke, toetab nende loomingut ja avab seda laiemale publikule. Avatud konkursi korras näitusele pakutud tööd on teostatud viimase akadeemilise aasta vältel. Rahvusvaheline žürii autasustab grand prix ning II ja III preemia saajaid reisiga olulisele kunstisündmusele maailmas, preemia kuulutatakse välja näituse avamise õhtul.

Näitust korraldab EKA installatsiooni- ja skulptuuri õppetool, juhendasid Taavi Talve, Taavi Piibemann, Kirke Kangro, Art Allmägi. Tehniline abi: Sander Haugas.

Graafiline disain: Stuudio Stuudio

Näitust toetab  Eesti Kultuurkapital.

Rohkem infot SIIN

EKA Galerii on avatud T–L kl 12.00–18.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles