Donald Trump: mina ja Kim Jong-un oleme armunud! (4)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea riigipea Kim Jong-un ja USA president Donald Trump.
Põhja-Korea riigipea Kim Jong-un ja USA president Donald Trump. Foto: EP/ sCANPIX

USA president Donald Trump (72) sõnas ühes oma hiljutises kõnes, et tema ja Põhja-Korea riigipea Kim Jong-un (34) «armusid» pärast üksteisele saadetud «ilusaid kirju», vahendab Metro.

Trump möönis kõnes, et kuigi riikidevahelised vestlused on olnud väga tõsised ja suhted keerulised, on kõik tänaseks päevaks muutunud. 

Möödunud laupäeval Lääne-Virginias peetud kõne ajal sõnas USA president: «Ta kirjutas mulle ilusaid kirju, need olid imeilusad kirjad. Me armusime.»

«Me saame Põhja-Koreaga väga hästi läbi,» jätkas ta.

«Me oleksime Põhja-Koreaga peaaegu sõtta läinud. Miljonid inimesed oleksid surma saanud, aga nüüd on meil suurepärane suhe.»

Samuti sõnas ta, et tema jõupingutused suhete parandamiseks Kimiga on toonud positiivseid tulemusi - tuumaraketi katsetused lubati lõpetada, pantvangid lubati vabastada ja ameeriklased lubati tagasi koju lasta.

Samas jättis USA president oma kõnes rääkimata Põhja-Koreas vohavast inimõiguste kriisist ja ka sellest, et ÜRO sõnul toimub riigis jätkuvalt «laialdane ja süstemaatiline inimõiguste rikkumine».

USA president Donald Trump ja Põhja-Korea riigipea Kim Jong-un kohtusid 12. juunil Singapuris. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles