Nostalgialaks! Ehk kuidas Õllesummer üheksakümnendatel oma alguse sai (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Legendaarne rahvapidu «Õllesummer» on suvist meelelahutust pakkunud juba 25. aastat. Tundub, et tänavune pidu võis festivali jaoks jääda viimseks. Heidame pilgu, kuidas kõik 90ndatel alguse sai!

Õllesummer sai oma alguse 1990. aastal, kui ansambel Vanaviisi oma kontserditurneele läks. Turneest võttis osa ka Riho Rõõmus. Mõne aastaga arenes sellest Rõõmuse algatusel festival. Õllesummer võttis üle omaaegse muusikafestivali Rock Summeri koha. Rock Summerile sai Marje Hansari hinnangul saatuslikuks liiga kõrged hinnad ja liigselt ambitsioonikad plaanid. Õllesummer pakkus mõistlikku hinda ning eelkõige kohta, kus rahvas saaks mõnusalt aega veeta. 

Tallinna Lauluväljakul toimub Õllesummer 1996. aastast. Festivali algidee autor ja senine juht Riho Rõõmus oli abielus Marje Hansariga, kes hakkas festivali «perenaiseks» ja on olnud seda siiani. Esimesed Õllesummerid peeti maha Näituste väljakul. 

Vaata galeriist kuidas inimesed 90ndate kuumas festivalilõõmas Õllesummerit nautisid!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles