Video: Youtube keelas prantsuse räpipala, milles kutsutakse üles valgeid tapma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse räppar Nick Conrad
Prantsuse räppar Nick Conrad Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Multimeediateenust pakkuv lehekülg Youtube keelas prantslasest räppari Nick Conradi pala «Pendez les blancs» (Pooge valged), kuna see rikub kanali kasutustingimusi ja on rassistlik.

Sellel laulus kutsutakse üles tapma valgenahalisi lapsi ja nende vanemaid üles pooma, teatab bbc.co.uk.

Rassismivastaste organisatsioonide teatel külvab see räpp vägivalda ja rassiviha, uut pala on kritiseeritud sotsiaalmeedias.

Prantsuse prokuratuur käivitas Conradi räpipala uurimise, selle üheksaminutiline muusikavideo jõudis Youtube’i 17. septembril.

Prantsuse räppar Nick Conrad
Prantsuse räppar Nick Conrad Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Videol on näha, kuidas räppar ja ta kaaslane, kes on tumedanahalised, piinavad ja tulistavad valgenahalist mees. Seda meest aetakse taga, teda pekstakse pähe ja lõpuks puuakse üles.

Nick Conradi selgituse kohaselt viitas ta oma palas ja videos filmile «American History X», milles valgenahalised neonatsid peksavad ja tapavad tumedanahalise mehe, kuid tema pööras pildi ümber.  

Conradi räpilaulus on rida: «Lähen hällide juurde ja tapan valgeid lapsi. Püüan nende vanemad kiiresti kinni ja poon nad üles».

Gerard Collomb
Gerard Collomb Foto: JACQUES DEMARTHON / AFP/Scanpix

Prantsusmaa siseminister Gerard Collomb mõistis sellise laulu hukka ning Prantsuse rassismivastane ühendus LIRCA lubas räppari kohtusse kaevata.

Conradi sõnul lähtus ta oma palas ja videos vanasõnast: «Silm silma, hammas hamba vastu» ning et tumedanahalised on läbi ajaloo kannatanud rohkem kui valgenahalised.

Conradi videot jagas 22. septembril prantsuse koomik Dieudonne M'bala M'bala, kes varem on saanud antisemitismi eest karistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles