Naist pepule patsutanud mees sai kolmekuulise vangistuse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine, käed tuharatel. Pilt on illustreeriv
Naine, käed tuharatel. Pilt on illustreeriv Foto: Lee Torrens / PantherMedia / Lee Torrens/Scanpix

Prantsusmaa kohus määras kolmekuulise vangistuse mehele, kes Pariisi lähedases bussis naist istmikule patsutas ja tema keha kohta ebakohaseid märkusi tegi.

Tegemist on Prantsusmaal esimese juhtumiga, mille puhul rakendati uut seadust, mis ei luba naistele tänaval järele hüüda ega neid avalikkuses solvavalt katsuda, teatab theguardian.com.

Kohtus ilmnes, et 30. eluaastates mees sisenes bussi ja nägi seal 21-aastast naist, kellele lõi vastu istmikku ja kommenteeris ta rindu. Bussijuht märkas ahistamist ja ta üritas meest korrale kutsuda, nende vahel tekkis sõnavahetus. Bussijuht sulges uksed, et mees välja ei pääseks ja teised bussis olnud kutsusid politsei.

Bussisõitjad. Pilt on illustreeriv
Bussisõitjad. Pilt on illustreeriv Foto: Lisa Wahman / PantherMedia / Lisa Wahman/Scanpix

Pariisi lõunapoolse eeslinna Evry kohus määras mehele naise tagumikule patsutamise eest kolmekuulise vangistuse, kuna kohtu silmis oli see otsene seksuaalkallaletung. Naist solvanud märkuse eest peab mees maksma 300 eurot trahvi.

Kohtu ja Prantsusmaa justiitsministeeriumi teatel on see esimene juhtum, mille puhul rakendati uut seadust, mis keelab avalikkuses naiste ahistamise. Prantsusmaal on levinud, et mehed hüüavad neile silma jäänud naiste kohta kommentaare, vilistavad või isegi katsuvad naisi.

Prantsusmaa võrdõiguslikkuse minister Marlène Schiappa tervitas Evry kohtu otsust lisades, et selle juhtumi puhul mängis ka bussijuhi kiire reageerimine suurt rolli.

Turvakaamera videokaader Marie Laguerre'iga juhtunust. Laguerre on tumedate juuste ja punase kleidiga
Turvakaamera videokaader Marie Laguerre'iga juhtunust. Laguerre on tumedate juuste ja punase kleidiga Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Prantsusmaa meedia on ulatuslikult kajastanud veel ühte avalikkuses aset leidnud ahistamisjuhtumit, mille kohta on kohviku turvakaamera video. Videol on näha, kuidas naine liigub kohviku juures, kus üks seal olnud meestest talle oletatavalt järele vilistab. 22-aastane üliõpilane Marie Laguerre liigub esmalt kohvikust mööda, kuid siis läheb tagasi ja ütleb sellele mehele midagi, mille peale mees naist näkku lööb.

22-aastane Marie Laguerre
22-aastane Marie Laguerre Foto: Twitter.com

Pärast tutvakaameralindistuse avalikuks saamist käivitas Prantsuse politsei selle mehe otsingu ja kahtusalune tabati augusti lõpul.

Prantsusmaal tehtud uuringu kohaselt on 53 protsenti naisi kogenud avalikkuses ahistamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles