GALERII Baltimaade suurim teadvuse ja psühhedeelikumite konverents Psycherence toob publikuni mitmeid alternatiivseid ideid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Baltimaade suurim teadvuse ja psühhedeelikumite konverents Pshycerence tutvustas tänasel pressiüritusel eksperte, kes homme publikule enda elutöö kirkamaid ideid tutvustama asuvad. 

Psycherence on Baltimaade suurim teadvuse ja psühhedeelikumite konverents, mis tõi kokku neli legendaarset eksperti, kes esitlesid publikule oma elutöö kirkamaid ideid. Tänapäeva teadlased on avastanud, et taimed on võimelised õppima, suhtlema ja tegutsema ning neil on mälu, seepärast on hakatud neid pidama pigem isikuteks kui objektideks.

Psycherence’i ellukutsuja Alar Tamming: «Miks olen mina mina? Kuidas ma siia sain? Mis on teadvus? Kuidas minu teadvus on seotud teiste teadvustega? Mis saab peale surma? Mis toimub teadvusega psühhedeelikumide mõju all? Need on küsimused, mille peale tänapäeva materiaalne maailm ja teadus vaatab heal juhul neutraalselt, kuid pigem halvustavalt, selle asemel, et võtta need üheks põhiküsimuseks.»

Luis Eduardo Luna juhib Brasiilias Wasiwaska uurimiskeskust, mis koondab ülemaailmset võrgustikku teadlastest ja aktivistidest antropoloogia, etnobotaanika, psühhoteraapia, psühhofarmakoloogia, nägemuskunsti ja teadvusuuringute valdkondades. Ta on kogu maailmas tuntud Amasoonia põlisrahvaste šamanismi ja muutunud teadvuseseisundite ekspert, kes on võtnud elutööks uurida psühhointegraatortaimede (ayahuasca) mõju inimesele.

Jeremy Narby on Kanada päritolu antropoloogiadoktor, kes on alates 1980. aastatest uurinud etnofarmakoloogia ja šamanistlike praktikate seoseid DNA ja teadvuseväljadega ning andnud välja mitmeid selleteemalisi raamatuid. Jeremy on elanud aastaid ašaninka indiaanlastega Peruu vihmametsas ja omandanud oma põhjalikule teaduslikule taustale (ajaloo magister Canterbury ja antropoloogia doktorikraad Stanfordi ülikoolist) lisaks sügava kogemuse šamanistlikust elukäsitlusest.

Dr Susan Blackmore on vabakutseline autor, lektor, raadiohääl ja Plymouthi Ülikooli külalisprofessor. Tema lemmikuurimisteemad on evolutsiooniteooria, teadvus, meditatsioon ja meemid, millest räägib ka tema enimtuntud teos «Meemimasin» (eesti keeles ilmunud 2003, läbimüüdud). Blackmore püüab publiku osalusel demonstreerida, kuidas meie teadvus võib olla illusoorne ning kuidas meelepete meid ikka ja jälle lõksu püüab. 

Dennis McKenna oli üks nendest, kes 1970. aastate alguses koos venna Terence McKennaga teadmisi enteogeenide ja etnobotaanikast inimkonnaga jagama asus. Ta on Heffteri Uurimisinstituudi asutajaliige ja etnofarmakoloogiaosakonna juhataja. Hetkel annab ta lisaks oma teadustööle loenguid Minnesota Ülikooli juurde kuuluvas terviseuuringute ja vaimse tervise keskuses. Hiljuti Dennise asutatud Symbio Life Sciences platvorm aitab luua lahendusi inimeste heaolu suurendamiseks ja ökoloogiliseks innovatsiooniks. 

Esinejaid tutvustab konverentsil Peter Wroblewski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles