Transsooline nooruk tappis oma vanemad, kuna nood ei toetanud soovahetust (1)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sebastian Duda / PantherMedia / Sebastian Duda/Scanpix

Täna tunnistas end tapmises süüdi transsooline 19-aastane nooruk, kes tõi veretöö põhjenduseks tõsiasja, et tema vanemad ei aktsepteerinud naise soovahetust.

Andrea Balcer tunnistas Metro teatel end täna kohtus süüdi 2016. aastal halloweeni hommikul oma ema pussitamises. Kui isa abikaasa karjete peale üles ärkas, ründas ta jahinoaga ka teda. Veretöö ei olnud aga lõppenud – Andrea tappis ka pere chihuahua tõugu koerakese. Kõik leidis aset Maine’i osariigis Winthropi linnakeses.

Kohtus mängiti ette häiriv häirekeskuse kõne, kus võis lindilt kuulda, kuidas Andrea oma teo naerdes üles tunnistas. «I stabbed the f*ck out of him,» ütles naine isa pussitamise kohta.

Balceri üle peetakse kohtut kasutades tema sünninime Andrew’d. Balcer tõdes kohtus, et rääkis vanematele juba kolme-nelja-aastaselt, et on transsooline. Aastatepikkune vanematepoolne toetuse puudus aga murdis lõpuks tema kannatuse. «Nad ütlesid mulle, et see pole aktsepteeritav. Mind kasvatati üles poisina, mulle sisendati, millised peavad mehed olema, kuidas käituma,» tunnistas Balcer kohtus. «Mind ei kasvatatud kunagi sellisena, nagu ma tegelikult olla tahtsin. Minus on sügav konflikt inimese vahel, kelleks mind kasvatati ja inimese vahel, kes ma tegelikult olen.»

Kuigi Balcer oli mõrvade toimumise ajal 17-aastasena, mõistetakse tema üle kohut täiskasvanuna. Andrea Balcer väitis ka kohtus, et tema ema on teda seksuaalselt väärkohelnud, surudes end vahetult enne mõrvagi tema vastu ebasündsate ettepanekutega. Balcerite pere ainus ellu jäänud liige, Andrea vend Christopher aga ütleb, et seksuaalse ahistamise süüdistus on naeruväärne ning lisaks olnud vanemad soovahetuse osas väga toetavad.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles