Video: reporterid üritasid Põhja-ja Lõuna-Carolinat tabanud orkaani näidata hullemana?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotsiaalmeedias levivad videod, millel on näha erinevate kanalite reportereid näitamas, kui kohutav oli USA idarannikut, eelkõige Põhja- ja Lõuna-Carolina alasid tabanud orkaan Florence.   

Üks neist videotest on Facebookis, kus reporter on põlvekõrguses vees näidates sellega, milline on veetase ja üleujutuse ulatus. Tema taga on näha tumedates riietes meest liikumas, ta käib sõna otseses mõttes vee peal, sest vett on seal minimaalselt, vaid natuke üle ta labajalgade. Natuke hiljem tuleb veel teine, heledates riietes mees. Ka temale ulatub vesi vaid jalalabadeni.

Üleujutus Põhja-Carolinas Newportis 17. septembril
Üleujutus Põhja-Carolinas Newportis 17. septembril Foto: DUSTIN WILLIAMS / AFP

Facebookis küsiti, et kas teel, kus reporter seisis on auk või tõesti suutsid kaks meest Jeesuse moodi veepeal kõndida.

Teises videos on näha Weather Channeli reporterit Mike Seidelit tugeva tuule ja vihma käes. Ta kehaliigutused jätavad mulje, et tuul on ülitugev ja ta peab tuules püsti seismiseks pingutama.

Weather Channeli reporter Mike Seidel. Ta taga on näha meest jalutamas
Weather Channeli reporter Mike Seidel. Ta taga on näha meest jalutamas Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Tema taga jalutavad kaks meest, kelle liikumine on sujuv ja kellel selliseid raskusi ei ole.

Ka selle video kohta kommenteeriti, et reporter üritas orkaani Florence näidata kohutavamana, kui see tegelikult oli, dramatiseerides seda üle.  

«Meedia elab katastroofidest, mida dramatiseeritakse üle, üritades mõjutada vaatajate-lugejate-kuulajate emotsioone ja panna neid kaasa elama,» kommenteeris üks isik sotsiaalmeedias.

Orkaan Florence oli Atlandi ookeanil liikudes nejanda kategooria orkaan, kuid Põhja- ja Lõuna-Carolina rannikule jõudes oli temast saanud esimese kategooria orkaan ehk ta oli märgatavalt nõrgenenud. Sellegipoolest tõi ta kaasa paduvihma ja üleujutuse.

Orkaan Florence tõi kaasa üleujutuse
Orkaan Florence tõi kaasa üleujutuse Foto: RANDALL HILL / REUTERS / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles