Mida soovitavad vaadata Disainiöö korraldajad?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Disainiöö põhikorraldajad
Disainiöö põhikorraldajad Foto: Disainiöö

Seoses käimasoleva XIII Disainiööga uurisime selle korraldajatelt, kes nädalajagu disainimelu meieni toovad, mis on need sündmused festivali programmis, millest nad ise kindlasti ilma jääda ei tahaks.

Ilona Gurjanova, Disainiöö peakorraldaja

Luther-Isokon loengud ja näitus Arhitektuurimuuseumis, Eesti Disainiauhindade näitus Viru Keskuses, Inimlikud linnad/Human Cities teemale pühendatud näitused ja üritused Balti jaamas. Disainiöö üheks tähtsamaks sündmuseks on kindlasti tootedisainiauhinna BRUNO väljaandmine, mille võitjad eri kategooriates valime välja 58 teise vooru jõudnud nominendi seast.

Kristin Kivimäe, Disainitänava kuraator

Festivali programmis on alati palju avastamisrõõmu pakkuvaid sündmusi, aga kindlasti soovitaksin läbi põigata Disaini- ja Arhitektuurigaleriist, kuhu Moholy-Nagy arhitektuuri- ja disainiülikool Ungarist seab üles näituse, mis uurib traditsioonilise käsitöö ja moodsate tehnoloogiate kokkupuutepunkte ning vōimalusi ja väljakutseid, mis disaineril tänases ühiskonnas on. Ja  muidugi tasub nädala lõpus külastada ka Disainitänavat ja Moepõiku Solaris Keskuses ning Alexela kontserdimajas, kuhu tuleb kokku üle 100 disaineri meilt ja mujalt. See on hea võimalus avastada uut disaini ning seda ka endale või lähedastele kingituseks soetada.

Indrek Leht, valgusinstallatsioonide meister

Kindlasti tulge vaatama valguskunsti! Läbi aja on olnud valguskunst Disainiöö avaliku ruumi osa, nii ka seekord. Põnevaid installatsioone saab videviku varjus avastada Kotzebue, Balti Jaama ja Telliskivi piirkonnas. Esindatud on linnaruumi valguskunstnikud Poolast, Prantsusmaalt, Itaaliast ja Eestist.

Evelin Ojamets, kommunikatsioonijuht

Kindlasti heitke pilk peale Eesti Disainiauhindade tänavustele nominentidele Viru Keskuse aatriumis, kuna igakordselt on tootedisaini BRUNO finalistide seas neid ideid, mis hiljem Eesti disaini edukalt maailmas esindavad. Samuti lähen ma ise uudistama disaini- ja moekaupu Disainitänavale ja Moepõigule ning kuulama põnevaid ettekandeid meilt ja mujalt konverentsile “Inimlikud linnad”. Üldse soovitan sellel nädalal, 10-16. septembrini, võimalikult palju lõunapause, õhtuid ja nädalavahetuse tunde vabaks jätta ning üle terve Tallinna toimuvaid Disainiöö näituseid, töötubasid ja satelliite külastada, garanteeritult avastab enda jaoks väga palju uut ja huvitavat moest ja disainist arhitektuuri ning digitehnoloogiateni.

Piret Mägi, moeetenduse D.O.M produtsent

Mina soovitan otseloomulikult tulla vaatama rõivadisainile pühendatud D_O_M-i! D_O_M moešõud tasub võtta kui disainmõtlemise alternatiivset käsitlust. Tegemist on etendusega, mis käsitleb kehale kõige lähemat kihti ja mille lugu vaatemängu kaudu publikuni tuuakse. Ehk et kui festivali raames saab tutvuda disainiga läbi näituste, seminaride, ekskursioonide jms, siis see D_O_M vaatemäng on üks järgmine isevärki meetod disaini nautimiseks. 

Kirke Tatar, sotsiaalmeedia- ja turundusjuht

Peale sisukat disaininädalat, kui kõik näitused on vaadatud, disainiauhinnad jagatud ning üle 100 osalejaga Disainitänaval uudistatud, on XIII Disainiöö paras kokku võtta meeleoluka karaokega, mis toimub laupäeval, 15. septembril algusega kell 20.00 Kärbes Kitchen & Bar'is.

Disainiöö programmil tasub pilku peal hoida Disainiöö veebikodus http://www.tallinndesignfestival.com/

Enamik 10.-16. septembrini toimuva Disainiöö üritusi on pealtvaatajatele tasuta, kuid paljud vajavad eelregistreerimist, milleks vajalikud kontaktid leiab Disainiöö veebist.

Copy
Tagasi üles