Eesti koorid ruulisid maailmas

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Noortekoor ja dirigent Riho Leppoja.
Tartu Noortekoor ja dirigent Riho Leppoja. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eesti Kooriühingu aastaülevaatest selgub, et 2008. aastal on saavutanud konkurssidel auhinnalisi kohti kokku 74 Eesti taidluskoori.

Kokkuvõte sisaldab meie kooride saavutusi nii üle-eestilistel, Eestis toimunud rahvusvahelistel kui ka mujal maailmas toimunud rahvusvahelistel koorikonkurssidel, teatavad ERR Uudised.

Välismaal käisid Eesti koorid sel aastal laulmas kümnetel konkurssidel, festivalidel ja kontsertreisidel, kus äratati tähelepanu eelkõige eesti muusika, aga ka klassika ja nüüdismuusika ettekannetega.

23 rahvusvahelises konkurentsis võistelnud Eesti koori tulid tagasi auhinnaliste kohtadega kokku 15 konkursilt või festivalilt.

Mitmed koorid esinesid Eesti Vabariigi 90. aastapäeva tähistamistel välisriikides, esitades eesti muusikat.

Viimastest saavutustest sai Tartu Noortekoor (dirigendid Riho ja Kadri Leppoja) I koha ja kaks kulddiplomit Itaalias konkursilt "Venezia in Musica" noortekooride ja folkloori kategoorias.

Tallinna Muusikakeskkooli noortekoor (dirigent Ingrid Kõrvits) saavutas Franz Schuberti nimelisel konkursil Viinis esikoha nii noortekooride kui vaimuliku muusika kategoorias. Eesti muusikast olid kavas Cyrillus Kreegi "Õnnis on inimene", Veljo Tormise "Tuisk" ja "Virmalised" "Talvemustritest" ning "Käsikivimäng", samuti Arvo Pärdi "Peace Upon You Jerusalem".

Advendi- ja jõululaulude konkurss-festivalil Prahas väärisid Haapsalu laulustuudio "Do-Re-Mi" lastekoor (dirigent Anne Pääsuke) ja Järvamaa Poistekoor (dirigendid Indrek Vijard ja Varje Vürst) laste- ja noortekooride kategoorias hõbediplomid.

Märjamaa segakoori "Ceres" (dirigent Marju Plamus) esinemist nende esmakordsel võistlusel, advendi- ja jõululaulude konkursil Bratislavas hinnati pronksdiplomiga. Kammerkooride kategoorias esinedes laulsid nad ka Urmas Sisaski ja Piret Ripsi laule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles