Austraalias elav naine koges valusal moel, kui hulluks võib sõltuvus videomängust lapse muuta (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Britta Hodge
Britta Hodge Foto: Kuvatõmmis videost

Austraaliast pärit naine avaldas, kuidas tema 14-aastane poeg on videomängust Fortnite niivõrd suures sõltuvuses, et kui ta püüdis poja mängimist takistada, siis lõi poiss teda peaga. Sündmuste käiku on sekkunud ka politsei.

Austraalia linnast Sydney pärit näitlejanna Britta Hodge kirjeldas, kuidas tema poeg Logan oli kord avatud ja rõõmsameelne noor poiss, aga tema elu on nüüd selle sõltuvuse pärast rikutud, kirjutas The Sun. 14-aastase poisi ema kirjeldas, et Logan on Fortnite videomängust niivõrd suures sõltuvuses, et ta isegi ründas teda.

Poisi sõltuvus on niivõrd suur, et ta ei ole kahe aasta jooksul koolis käinud ja lahkub enda toast vaid selleks, et tualetti minna. 

Fortnite'i näolon on tegu ülipopulaarse videomänguga, millel on 125 miljonit mängijat üle kogu maailma ja mida mängib igakuiselt 40 miljonit inimest.

12-aastaselt otsustas poiss oma taskuraha kulutada mängukonsooli Play Station 4 soetamiseks, kuid see viis sügava sõltuvuseni ja ta lahkub majast nüüd vaid kord nädalas.

14-aastane Logan Hodge
14-aastane Logan Hodge Foto: Kuvatõmmis videost

Britta rääkis väljaandele 9Honey.com.au: «Ta on mulle öelnud, et see on ainuke asi, mis ta õnnelikuks teeb. Ta on kaevunud sellesse võltsmaailma. See ei ole niisama lihtne, et võtad juhtme ära ja ütled, et nüüd pole Internetti. Tema vihast ja agressiivsusest tingituna oleme me pöördunud ka politsei poole. Mind on peaga löödud. Mul oli peapõrutus.»

Britta lisas: «Sõltuvus on sõltuvus. Vahet ei ole, kas see on narkootikumid, seks või videomängud. Me oleme käinud arstide juures, kes tunnistavad, et nad ei ole kunagi midagi nii tõsist näinud. Ainukesed inimesed, kellega ta suhtleb, on inimesed teises maailmas nurgas või kellel on samasugune sõltuvus nagu temal. Seda ei ole võimalik kontrollida.»

Kuue lapse ema rääkis, et ta on proovinud teha kõike, et poeg tagasi kooli läheks, isegi arstide poole pöördunud. Aga mitte milleski ei ole kasu. Logan mängib videomänge nüüd iga päev varajaste hommikutundideni.

Britta tahab nüüd tõsta teadlikust oma poja sõltuvusest, et teised samas situatsioonid olevad inimesed saaksid abi.

Fortnite
Fortnite Foto: AFP / Scanpix

Eksperdid on hoiatanud, kuidas Fortnite'i populaarsus on kasvanud muret tekitavaks kinnisideeks. Paljud psühholoogid leiavad, et nende patsiendid on mängust sõltuvuses ja muutuvad vägivaldseks, kui nende vanemad sekkuvad.

Selle aasta alguses kinnitas maailma terviseorganisatsioon (WHO), et internetis videomängude kontrollimatu mängimine on vaimne probleem.

Juunikuus viidi üheksa-aastane Briti tüdruku võõrutusravile pärast seda, kui ta lasi end täis, et ei peaks Fortnite'i mängimist lõpetama. Ta isegi lõi enda isa, kui see proovis takistada tal mängimast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles