Video: loomaaed plaanib homopingviinid eraldada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pingviinid
Pingviinid Foto: SCANPIX

Kanadas Toronto loomaaias elab kaks homopingviini, kes moodustavad paari.

Buddy ja Pedro on lahutamatud ning püüavad vahel paarituda, kirjutab Discovery News.

Nende puhul on tegemist aafrika pingviini ehk prillpingviiniga (Spheniscus demersus).

Kuid nüüd langetas loomaaed otsuse see paar lahutada. Seda põhjusel, et need kaks isast pingviini osalevad paaritumisprogrammis. Asjatundjate sõnul on Buddyl ja Pedrol head geenid ning selle tõttu peaksid nad emastega järglasi saama.

Loomaiad ei kasuta tavaliselt samasooliste loomapaaride kohta homo, vaid lihtsalt paar.

Arvatakse, et Buddyst ja Pedrost sai paar USAs Ohios Toledos asuvas loomaaias, kus nad elasid suures isaste pingviinide grupis enne kui nad Toronto loomaaeda jõudsid.

Buddy on 20-aastane ja Pedro 10-aastane.

Loomaaia töötajate sõnul on need kaks isast pingviini paaritumishäälitsusi teinud ning paarituda püüdnud. Need pingviinid teevad kõike koos, isegi magavad.

«Tegemist on keerulise probleemiga, kuid tundub, et nende vahel on midagi armastuse taolist. Nad on paar aga samas ka isased, kes on võimelised järglasi sigitama,» sõnas Toronto loomaaia esindaja Joe Torzsok.

Asjatundjate sõnul on isaste pingviinide paarid üsna tavaline nähtus. Kõige kuulsamad homopingviinid on Roy ja Silo, kes haudusid munast poja, kes sai nimeks Tango ning kasvatasid teda koos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles