Valge Maja: tulnukate kohta andmed puuduvad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valge Maja: tulnukate kohta andmed puuduvad
Valge Maja: tulnukate kohta andmed puuduvad Foto: SCANPIX

USAs Nevada kõrbes asuv Extraterrestial Highway on UFO fännide seas populaarne.

Selle lähedal asub USA õhujõududele kuuluv ala 51, mille olemasolu, välja arvatud paar juhtumit, ei ole USA valitsus kinnitanud ega ümber lükanud, kirjutab cnn.com.

Ala 51 on umbes 155 ruutkilomeetri suurune piirkond Nevada osariigis Lincolni maakonnas, kus asuvad USA salajased sõjalised objektid ning mida vandenõuteoreetikud ja UFO-huvilised peavad paigaks, kus varjatakse ja uuritakse Maale jõudnud Maa-väliste tsivilisatsioonide esindajaid ja nende tehnikat.

USA valitsusesindaja sõnul ei ole neil tõendeid selle kohta, et maavälist elu eksisteeriks.

Valge Maja on pidanud tegelema kodanike küsimustega, milles nad nõuavad UFOde kohta käivate materjalide paljastamist.

«USA valitsusel ei ole tõendeid selle kohta, et maavälist elu eksisteeriks või et tulnukad oleks võtnud inimkonnaga kontakti,» teatas Valge Maja tehnoloogiaosakonna esindaja Phil Larson.

Ta lisas, et mingit UFOde kohta käivat informatsiooni ei ole peidetud ega maha salatud.

Larsoni sõnul on Valge Maja seisukoht, et kuigi seni ei ole UFOde kohta andmeid, ei tähenda see seda, et kuskil kosmoses ei võik intelligentseid olendeid leiduda.

«Kuid samas tuleb arvestada, et ülisuurte vahemaade tõttu on selliste kontaktide võimalus minimaalne. Tegelikult tegeldakse kogu aeg kosmosest elumärkide otsimisega,» selgitas Larson.

Valgele Majale saadetud esimeses kirjas nõudis 5387 ja teises 12 078 inimest, et juhid paljastaksid nende valduses oleva informatsiooni UFOde kohta.

Ükskõik, milline USA kodanik tohib jätta Valge Maja internetileheküljele küsimusi, mis puudutab valitsuse tegevust.

Esmalt kehtis, et kui sellel kirjutab ühe kuu jooksul alla üle 5000 inimese, siis võtavad võimud selle käsitlusele. Nüüdseks on allakirjutanute piiri tõstetud 25 000ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles