Surnuks kuulutatud laulja annab kontserte

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Kevadel said Lõuna-Eestis üritusi korraldanud inimesed teada, et tuntud laulja Jaanus Kliimari on surnud, kuid pool aastat hiljem jõudis nende postkastidesse e-kirjad sõnumiga, et artist annab jälle kontserte.

«Märtsis tuli laulja naiselt e-kiri, et tema mees on surnud ning kaastunnet saab avaldada Facebookis,» rääkis Õhtulehele Lõuna-Eesti kultuurikorraldaja Astra Kittus.

Naise sõnul löövad silmad takkajärele piinlikkusest tuld, sest üritusel, kus Kliimari esinema pidi, tehti saalis olnud rahvaga lahkunu mälestuseks isegi leinaseisak.

Nüüd on Põlvamaa kultuurikorraldajad laulja peale pahased, sest kui saadi internetti üles panna leinalehekülg, siis saanuks laiemalt teada anda ka sellest, et inimene on elus.

Põlvamaa Kauksi külakeskuse administraator Marju Ostrovile vastas laulja, et ei süüdista juhtunus oma naist, sest tal oli möödunud aasta novembris infarkt ja veebruaris raske avarii, ning veel augustis oli ta ratastoolis.

.Jaanus Kliimar selgitas lehele, et on sage olukord, kus inimene viibib koomas ja kui oli langetatud otsus elushoidvad aparaadid välja lülitada, siis anti sellest kontserdikorraldajatele teada. «Et selle kurva sündmuse pärast ei peaks teised inimesed kannatama ja saaksid veel kas asendusesineja leida või ürituse ära jätta,» selgitas ta ja kinnitas, et see informatsioon vastas sel hetkel tõele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles