Andres Anvelt: elu ei paku üht võimalust mitu korda

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt.
Andres Anvelt. Foto: SCANPIX

Riigikogu liige ja endine krimipolitseinik Andres Anvelt (42) ei pea armumist esimesest silmapilgust klišeeks ning tunnistab ajakirjas Naised, et enamik tema otsuseid on tulnud spontaanselt - alates kooselust abikaasa Kärdiga ja lõpetades tantsusaates osalemisega.

«See toimus kõik spontaanselt nagu vulkaan,» meenutas ta armumist Kärti. «Mäletan elu lõpuni seda tunnet, kui ta mulle ajakirjanikuna helistas, tahtis kokku saada ja vestelda.»

Andrese sõnul on sisemised keemisplahvatused täiesti normaalsed ja nendega tuleb kaasa minna. «Mind ajavad vihale kohad raamatutes või filmides, kus armastajad ütlevad midagi taolist: me ei saa kokku jääda, sest see võib meile mõlemale haiget teha. Mis asja? Mis jura see on? See on nii rumal! Kui tahad kokku jääda, võtad selle otsuse vastu ja te jääte kokku. Kui sul tekib see võimalus ja see on mõlema soov, siis milleks on vaja ennast piinata? Sa elad üks kord. Elu ei paku sulle üht võimalust mitu korda,» usub mees.

Kärdiga tutvus Andres siis, kui oli veel abielus, kuid see elu oli tema sõnul juba lahku jooksnud.

«Kärdiga tutvumine andis mulle uut elupuhangut, energiatulva, midagi väga suurt ja helget, mille nimel elus edasi minna. Kui käitud nii, nagu elu pakub, ongi kõik õnnelikud. Kui sa aga ei lähe sellega kaasa, siis ei pruugi uut võimalust tulla ja sa närbud nagu lill, keda ei kasteta, sest oled ise veetrassi läbi lõiganud.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles