Hannes Võrnost sai elukutseline kaitseväelane

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Võrno (keskel) võidupüha paraadil 2009. aastal.
Hannes Võrno (keskel) võidupüha paraadil 2009. aastal. Foto: Margus Ansu

Mitmete telesaadete juhina tuntud Hannes Võrno asus alates eelmisest neljapäevast kaitseväe teavitusosakonna teabekeskuse ülema ametikohale ning lubab prime time televisiooniga teha väikese vaheaja.

«Minu ametikoht on teavitusosakonna teavituskeskuse ülem,» kinnitas Võrno, kuid ei soostunud täpsemalt oma tööülesandeid kirjeldama. «See on ametialaseks kasutamiseks mõeldud informatsioon ja mul ei ole seda hetkel voli anda.»

Kaitseväe tegevteenistusse astunud Võrno sõjaväeliseks auastmeks on nooremleitnant. Esimene tööpäev oli tal 27. oktoobril.

«Muljed on head,» kinnitas ta. «Seda, mida ma ootasin, seda ma ka nägin ja kogesin. Mulle meeldib see, mis armees toimub.»

«Inimesel on võimalus ja õigus alati valida, kas ta teenib ainult raha või ka kodumaad,» ütles Võrno. «Olen omast arust seda ühte piisavalt teinud ja ma soovisin asuda kodumaa teenistusse. See on mul olnud pikk ja kaua aastaid kestnud kirg ja tung, mille olen nüüd realiseerinud.»

Küsimusele, kas televisiooniga on nüüd kõik, vastas Võrno, et ta pole selles mõttes ust seljataga kinni löönud.

«Need väljakutsed või võimalused, mis on minu praeguse ametiga kuidagi seotud või mis on praeguses töös kasulikud ja vajalikud... Selles mõttes ei ole mul keeldu ees,» ütles Võrno. «Mis puudutab prime time'i aja meelelahutustelevisiooni, siis selles osas olen teinud väikese vaheaja.»

Sõjaväega on Võrnol kokkupuuteid varasemastki ajast. Ta astus 2005. aasta reservohvitseride kursustele. «Peale seda olen olnud aktiivne kaitseliitlane ja aktiivne reservohvitser,» lisas ta.

Võrno ütles, et töötasu makstakse talle vastavalt palgaastmele K12. See tähendab Vabariigi Valitsuse määruse järgi, et brutopalga madalaimaks määraks saab olla 810,14 eurot ja kõrgeimaks määraks 1045,34 eurot kuus. Lisaks on nooremleitnandi auastme tasu kuus 105,84 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles