VIDEO See ei ole nali: ahv läks McDonaldsisse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Goeldi marmosett
Goeldi marmosett Foto: Wikipedia.org

Rootsi Göteborgi Universum teaduskeskuse töötajad avastasid 29. augustil, et sealt on kadunud küünisahvlaste hulka kuuluv goeldi marmosett (Callimico goeldi).

Töötajad otsisid ahvi teaduskeskusest, kuid ei leidnud ning siis teatasid ahvi kadumisest politseile, edastab thelocal.se.

«Otsisime marmosetti oma ruumidest, et olla kindlad, et ta meiega lihtsalt peitust ei mängi, kuid ta oli kadunud,» sõnas keskuse loomateadlane Daniel Roth.

Roth lisas, et Lõuna-Ameerikas looduses elavad goeldi marmosetid, kelle kehapikkus on umbes 20 sentimeetrit ja saba 30 sentimeetrit, ei sobi oma omaduste poolest lemmikloomaks ja kui keegi viis ahvi kaasa, et teda lemmikuks saada, siis ta tegi suure vea.

Göteborgi politsei sai kell 22.40 teate, et Frölunda linnaosa McDonaldsis jalutab ringi ahv. See kiirsöögikoht asub teaduskeskusest ligi kümne kilomeetri kaugusel.

Politseinikud võtsid ahvist põgeniku kinni ja viisid ta teaduskeskusse tagasi.

Goeldi marmosett liblikat söömas. Pilt on illustreeriv
Goeldi marmosett liblikat söömas. Pilt on illustreeriv Foto: Wikipedia.org

«See oli ahv, kes teaduskeskusest jalga lasi, sest Göteborgis ei jaluta just palju goeldi marmosette ringi. Ta sõi laudadele jäetut ja oli näha, et tal oli isegi lauakombeid,» sõnas ahvi tabanud politseinik Peter Nordengard.

Veel ei ole teada, kuidas ahv McDonaldsisse sattus. Kas ta sisenes ise, tundes toidu lõhna või võttis keegi ta tänavalt kaasa ja viis söögikohta.

McDonaldsi logo
McDonaldsi logo Foto: Matt Crossick / Empics Entertainment/Scanpix

Politsei uurib, kuidas ahv teadusekeskusest välja pääses ja miks ta McDonaldsisse läks.

Teaduskeskuse töötaja Daniel Rothi teatel oli ahv seiklusest väsinud ja stressis.

See emane goeldi marmosett toodi Göteborgi teaduskeskusse möödunud aastal Prantsusmaalt ja loodetakse, et isase goeldi marmosetiga paaritudes saab ta järglasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles