Kuidas on sellega seotud presidendi Valge Maja? Mängur lasi hullushoos maha kolm inimest ja tappis siis ka enda

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulistaja David Katz.
Tulistaja David Katz. Foto: Kuvatõmmis videost

Püssimees avas tule Florida kohalikus kaubamajas, kus oli parasjagu pooleli interneti-põhine videomänguturniir. Püssimees tappis kolm inimest, vigastas üheksat ja lasi siis ka ennast maha.

Jacksonville'i šeriff Mike Williams sõnas, et Baltimore'ist pärit 24-aastane David Katz kasutas tulistamisel käsirelva, kui ta avas tule Jacksonville Landingil, mis on St Johni jõe kaldal asuv restoranide ja poodide kompleks. Tulistaja lasi end pärast tulevahetust maha veel enne kui ametivõimud olid koos FBI abiga lõpetanud tema isiku tuvastamise, vahendas Metro.

Jacksonville'i šeriff Mike Williams
Jacksonville'i šeriff Mike Williams Foto: AFP / Scanpix

Ohvriteks olid 27-aastane Taylor Robertson, kes kasutas mängurinime «SpotMePlzz», ja 22-aastane Eli Clayon, keda tunti ka «Trueboy» nime all. Veel 11 inimest sai tulevahetuses kannatada, kuid olid šeriff Williamsi sõnul põhapäeva õhtuks stabiilses seisundis. Hiljem kinnitati veel ka kolmanda inimese hukkumine.

Taylor Robertson
Taylor Robertson Foto: Facebook

Katz oli Jacksonville'is Madden NFL 19 (Ameerika jalgpall - toim.) videomänguturniiri raames. Üritus toimus mängurite baaris, mis jagas põrandapinda pitsapoega. Pealtvaatajad said mänge jälgida Internetis ja ka mänguritel silma peal hoida. Uurijad vaatasid ka videoklippi, millele on jäädvustatud sündmused natuke enne seda, kui tulistamine pihta hakkas.

Eli Clayon
Eli Clayon Foto: Facebook

Videost on näha, kuidas lasersihiku punane täpp ilmub ühe mänguri rinnale vaid mõned sekundid enne seda, kui tosinkond püssilasku baaris kõlas.

28-aastane Marquis Williams ja tema kallim, 26-aastane Taylor Poindexter, mõlemad Chicagost, tellid parasjagu pitsapoest süüa, kui nad relvalaske kuulsid. Williams ütles, et inimesed hakkasid väljapääsude poole tormi jooksma, püüdes kuulirahe eest põgeneda. 

Jacksonville Landingi tulistamine
Jacksonville Landingi tulistamine Foto: AFP / Scanpix

«Ma arvasin alguses, et keegi lõhub õhupalle, kuid me nägime siis, et ruumis pole õhupalle. Siis me kuulsime järjest kõlavaid laske ja jooksime ära,» rääkis Williams, kes ka ise turniirist osa võttis.

Jacksonville Landingi tulistamine
Jacksonville Landingi tulistamine Foto: AFP / Scanpix

E-spordimeeskondi omava ettevõtja looja ja juht Jason Lake sõnas Twitteris, et üks tema mänguritest, 19-aastane Drini Gjokat lasti pöidlasse. Gjoka säutsus: «Turniiril toimus praegu tulistamine. Ma lähen minema ja ei tule enam kunagi tagasi.» Selle järel lisas ta: «Ma olen väga õnnelik. Kuul tabas mu pöialt. See on kõige hullem päev minu elus.»

Šerifijaoskond kasutas koheselt pärast tulistamist sotsiaalmeediat, käskides inimestel sündmuskohast eemale hoida, ning palus kõikidel peidus olevatel inimestel helistada hädaabinumbril 911. Lisaks sellele eraldati kolme kvartali raadiune ala kaubamaja ümber. Politsei ning rannikuvalve paadid patrullisid jõel. Mitmed kiirabiautod olid hoone ümber, kuid kaubamaja ise paistis peale korravalvurite inimestest tühi. Politsei võttis kohad sisse ka sillal, mis jooksis üle St. Johni jõe.

Jacksonville Landingi tulistamine
Jacksonville Landingi tulistamine Foto: AFP / Scanpix

Põhapäeva õhtul sõnas FBI, et agendid otsisid läbi tulistaja perele kuuluva elamuspinna. Üdini relvastatud eriagendid tormasid tulistaja majja, mis asus kesklassi peredele kuuluvas linnaosas. FBI pressiesindaja Dave Fitz kinnitas, et FBI otsis läbi tulistaja isa maja. Mida sealt leiti, seda ei avaldatud, kuna uurimine alles käib.

Asja uurimisse sekkus ka presidendi Valge Maja. Pressiesindaja Sarah Huckabee Sanders sõnas, et Donald Trump on sündmuste käiguga kurssi viidud ja et Valge Maja jälgis traagilise sündmuse uurimiskäiku.

Sarah Huckabee Sanders.
Sarah Huckabee Sanders. Foto: RSSIL / Ron Sachs - CNP / MEGA
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles