Seksuaalses ahistamises süüdistatud koomik Louis CKd tervitati taas laval suure aplausiga

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Louis C.K.
Louis C.K. Foto: ERIC THAYER/REUTERS/SCANPIX

Eelmise aasta lõpus seksuaalses ebakõlas süüdistatud koomik Louis CK tegi pühapäeva õhtul New Yorgis üllatusesinemise, kui naasis esimest korda avalikust elust taandumise järel lavale.

Louis CK, nagu ka paljud teised võimsad meelelahutusmaailma kahurid, sai mitmelt naiskoomikult süüdistuse seksuaalses ahistamises, olles väidetavalt nende juuresolekul onaneerinud. Pärast esimeste süüdistuste avalikuks tulemist möödus vaid paar päeva, mil Louis CK ise avalikult tunnistas, et süüdistused vastavad tõele. See oli tol hetkel vapper tegu, kuna ta oli üks väheseid mehi, kes sellised süüdistused omaks võttis.

Küll aga see ei päästnud teda järgnenud hävingust. Louis CK jäi ilma koostöölepingust Netflixiga ning tema aasta lõpus esilinastuma pidanud film päevavalgust ei näinudki. 

«Ma olen teinud pika ja õnneliku karjääri, öeldes kõike, mida ma tahan. Nüüd ma astun sammu tagasi ja kuulan vahelduseks ka teisi,» sõnas koomik eelmise aasta novembris.

Lisaks sellele ei soovinud enam keegi karjääri edukaimat perioodi läbielanud koomikut enam lavalaudadel esinemas näha.

Louis C.K.
Louis C.K. Foto: John Plamer/MPI/Capital Pictures/JP/MPI/Capital Pictures/Scanpix

Seda vähemalt eelmise nädalani. Vähem kui aasta kestnud teiste kuulamise periood lõppes pühapäeval, mil ta andis New Yorgis üllatusesinemise.

Etteteatamata esinemine leidis aset New Yorgis asuvas komöödiaklubis «Comedy Cellar». See oli kell 23 lavale astunud koomiku esimene avalik esinemine pärast meedia tähelepanu alt taandumist. Samal õhtul esinenud koomik Mo Amer kommenteeris New York Timesi vahendusel, et tegu oli klassikalise Louis CK tüüpi kavaga.

Mashable kirjutas, et Louis üllatusesinemise võttis rahvas nii positiivselt vastu, et teenis juba enne esinemist püstiseisva publiku aplausi.

Kuid kõik ei võtnud koomikut hästi vastu.

Komöödiaklubi omanik Noam Dworman oli Louis CK esinemise ajal kodus voodis, kuid ta ütles Timesile, et ta sai pahaselt kliendilt järgmisel päeval kurja telefonikõne. «Ta soovis, et ta oleks enne esinemist ette teadnud, et ta oleks saanud otsustada, kas jääda klubisse edasi või mitte,» sõnas Dworman.

Louis C.K. pilareklaamis.
Louis C.K. pilareklaamis. Foto: NBC/XPOSUREPHOTOS.COM/NBC/XPOSUREPHOTOS.COM/Scanpix

Oma hinnangu Louis CK esinemisele andsid ka klubis tol õhtul tööl olnud töötajad, kes tekstsõnumites Dwormanile ütlesid, et tegu oli tüüpilise Louis CK teemaga. «See kõlas, nagu ta oleks püüdnud uut materjali välja töötada, just nagu ta oli teinud viimased kümme aastat, kui ta tuli uue kavaga algul klubisse.»

Kas Louis CK naaseb suurtele lavalaudadele?

Kuigi klubis oli koomiku vastuvõtt positiivne, siis Interneti-maailmas ei usu paljud, et ta on karistuse ära kandnud. 

Kaaskoomik Melinda Hill sõnas, et kuigi see on positiivne, et Louis CK tunnistas enda seksuaalset hälvet, siis puudus tema avalduses vabandus. Melinda tõi välja, et mees ei teinud seda ka pühapäevaõhtuse esinemise ajal.

Vastumeelsust Louis CK suhtes jagasid just naised, kellele oli Twitteri vahendusel väga palju öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles