Terviseamet keelas Allan Oolol doktorina töötamise

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allan Oolo Andrus Veerpalu abistamas. 2004.
Allan Oolo Andrus Veerpalu abistamas. 2004. Foto: Toomas Huik / PM/SCANPIX BALTICS

Katrin Lusti autorisaade «Kuuuurija» tegi kevadel saate Allan Oolost, kes ravis inimesi enda korteris. Täna on Terviseamet teinud otsuse, mis ütleb, et ta ei tohi doktorina töötada.

Allan Oolole Canadian Memorial Chiropractic College`i poolt väljastatud diplom ei anna Allan Oolole õigust töötada Eestis tervishoiutöötajana ega kasutada enda reklaamimiseks sõna «doktor». Hoolimata sellest, et Allan Oolo on lõpetanud 4-aastased kiropraktika õpingud ning tal on väidetavalt õigus kasutada Kanadas ametinimetust Doctor of Chiropractic, DC, ei anna see talle automaatselt õigust kasutada ametinimetust «arst» või «doktor» Eesti Vabariigis, vahendas «Kuuuurija» portaal.

Allan Oolo
Allan Oolo Foto: Erlend Štaub

Riikliku järelevalvemenetluse otsusena on terviseamet teinud ettekirjutused kolmele arstile tervishoiuteenuse osutamise eest tegevuskohas, millel puudub tervishoiuteenuse osutamise tegevusluba.

Hr. Allan Oolo jätkab ametile antud selgituse kohaselt oma ettevõtte ruumides tegevustega, mis piirdub manuaalteraapiaga. Terviseametil on alust arvata, et lokaalanesteetikumide süstimist Trigenics Valuravi & Kiropraktika Kliiniku ruumides enam ei toimu.

Katrin Lust
Katrin Lust Foto: Facebook

Pärast saate filmimist lubas Allan Oolo Katrin Lusti vastu kohtusse minna, püüdes sellega takistada temast filmitud episoodi eetrisse minekut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles