Madis Milling on vihane: ma olen näinud laval koeri, kes sugu teevad, aga ärge tooge imikuid teatrisse

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Milling NO99 teatri sulgemise järel: mitte kunagi ei kirjutaks ma oma töövõiduks teatri sulgemist!
Madis Milling NO99 teatri sulgemise järel: mitte kunagi ei kirjutaks ma oma töövõiduks teatri sulgemist! Foto: Riigikogu kantselei

Näitleja Madis Milling kirjutas kõneka kommentaari enda Facebooki, kus tõi välja, et imikuga teatris käimine pole kohane, sest karjuv titt rikub kõikide jaoks etenduse ära.

Maria Ulfsak küsis Eesti Ekspressis ilmunud loos: miks sa küll oma läliseva imiku vabaõhuetendusele tood?

Selline jutt aga ei läinud peale 10-kuust imikut kasvatavale Brigita Murutari, kes hakkas oma blogis lapsega kodus olevaid emasid kaitsma.

Brigita Murutar
Brigita Murutar Foto: Instagram

Sellele aga vastas meelelahutaja ja näitleja Madis Milling, et väikelapse koht ei ole teatris, sest see rikub etenduse kõikide jaoks ära. 

Ta meenutas üht enda kogemust: «Laval on tulemas üks oluline hetk. Hetk, millal kahe tegelase vaheline tüli saab lahenduse. PAUS. Paus, mis tavaliselt kannab, sest publik hoiab hinge kinni. Ja näitlejad ka….. SEKKUB IMIK! Väääää… vääääää…. Vääääääää. Palju õnne näitlejad. Palju õnne publik. Hetk on rikutud. Hetk, mida tahtsimegi publikuni tuua.»

Selle järel tõi ta veel ühe värvika näite, kus tema huvi võõra lapse turvalisuse osas oli suurem kui lapsevanemal endil. «Minu üks ärevaimaid hetki laval oli Lohusalu etendus. Keset stseeni kakerdas lava ette üks laps (3-4 a), ja hakkas huvi tundma põrandaprožektorite vastu. Nende temperatuur on aga u 400 kraadi. Ma olin laval – rääkisin teksti , aga mõte töötas sellel lapsel – millal ma sööstan tema kätt ära võtma ja katkestan etenduse! Lapsevanem ei sekkunud. Lapsevanem oli esireas ja vaatas: «kuidas nunnu askeldab!»»

Madis Milling
Madis Milling Foto: Viktor Burkivski

Selle järel jagas ta vanematele tarkusesõnu: «Ma olen näinud laval koeri, kes sugu teevad, ma talun ka joobes inimesi publikus, aga lapsed on vanema vastutus! Kui te toote oma 7 aastase etendusele, mille plakatil on kiri: «Soovitatav alates 16 a», on see Teie probleem. Tema vähemalt oskab vaikida. Kui toote etendusele imiku on see meie kõigi probleem – näitlejate ja publiku. Mina näitlejana tajun publiku niiöelda «vastuvõtlikust». Kui seda segab röökiv imik, siis lohistame kuidagi selle etenduse lõpuni.»

«Aga see ju ei ole publiku vastu aus! Nende kõigi vastu , kes on pileti ostnud… PALUN! Ärge tooge imikuid teatrisse! Te ei tee ju seda talvel teatrisaalis, miks siis suvel peaks? Nukuteater pakub head valikut kõikidele vanustele. Minge ainult,» sõnas Madis Milling lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles