Jaak Joala lesk avaldas, miks laulja elu lõpus niivõrd kibestunud oli (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Joala 1975. aastal.
Jaak Joala 1975. aastal. Foto: Erakogu / Hea Lugu

Maire Joala rääkis, miks Jaak Joala vanemas eas paljudele kibestununa tundus.

Jaak Joala lesk Maire käis vaatamas etendust «Kremli ööbik», kus räägiti ka sellest, millist mõju avaldas Jaagule «Ei ole üksi ükski maa» ühislaulmisest välja jätmine, kirjutas MENU.

«See oli ka üks väike okas tema hinges, et teda tõepoolest ei kutsutud sellele salvestusele. Ta küll reisis ka palju ringi, aga oleks kindlasti soovinud seal osaleda, sest Jaak oli tegelikult väga suur kodumaa austaja ja Eesti fänn,» kinnitas Maire Joala.

Etenduse nimi Kremli ööbik tuleb Jaak Joalale antud hüüdnimest, mille eestlased talle omistasid, kuna neile tundus, et Joala on liialt nõukogude-meelne.

Maire Joala sõnul mängis Jaagu elus suurt rolli just režiim. «Sel ajal käisid kõik asjad läbi tsensuuri, läbi komisjonide, läbi ettelaulmiste. Ma arvan, et enamikul praegustest inimestest pole õrna aimugi, kuidas see asi tegelikult käis,» lisas Maire.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles