Filmiarvustus: «Võimatu missioon: Tagajärjed» on analoogmärul

Madis Vaikmaa
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Võimatu missioon: Tagajärjed».
«Võimatu missioon: Tagajärjed». Foto: outnow.ch

Järjed on tavaliselt kehvemad kui esimene osa. Aga õnneks on erandeid.

Kuuenda võimatu missiooniga hakkama saamine pole ilmselt olnud lihtne: esimesest on möödas juba 22 aastat ning peategelast kehastav Tom Cruise on vahepeal jõudnud 56-aastaseks saada. Üllataval kombel ei lasknud ta end sellest segada ja hüppas võtetel välja lennukist, lidus noore põdra kiirusel katustel ja andis tappa Bruce Lee reinkarnatsioonile. Seega tuleb esimesed stiilipunktid anda juba selle eest, et erinevalt teistest märulitest tegid siin trikke päris lihast ja luust inimesed ning sellest jätkus suisa kahe ja poole tunni sisustamiseks.

Tulemus on kahtlemata uhke, eriti 3Ds ja gigantsel IMAXi ekraanil. Saalisolijaile pakuvad äratundmisrõõmu viited varasematele võimatutele missioonidele, rääkimata ohtratest vähem ja rohkem relvastatud dispuutidest või pöörastest tagaajamistest. Äge on ka Pariisi ja Londoni vaatamisväärsuste külastamine, kusjuures rosinana kringlis veetakse inimesi kohtadesse, kuhu turistid muidu naljalt ei satu: katustele ja katakombidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles