Allveelaevamõrvar Peter Madsen sai vanglas rängalt peksa

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Madsen
Peter Madsen Foto: BAX LINDHARDT / AFP/Scanpix

Rootslannast vabakutselise ajakirjaniku Kim Walli mõrva eest eluaegset vangistust kandev taanlasest leiutaja Peter Madsen sattus vanglas rünnaku alla.

Taani ja Rootsi meedia teatel ründas kaasvang 47-aastast Madsenit 8. augustil Storströmi vanglas. Politseiuurija Kim Kliveri sõnul oli ründaja 18-aastane vang, kes tekitas Masenile mitu rasket vigastust, millest enamik olid peas. 

Peter Madsen 2008 oma allveelaevas
Peter Madsen 2008 oma allveelaevas Foto: Niels Hougaard / AP/Scanpix

Storströmi vanglas on viimasel ajal vangide vahel mitmeid rünnakuid ja peskmisi aset leidnud. Suur osa neist on olnud seotud vanglast karistust kandvate gängiliikmetega.

«Nüüdne juhtum ei ole seotud gängiga, vaid tegemist oli ühe vangi rünnakuga teise vastu. Tõenäoliselt tekkis nendevaheline vaen juba mõnda aega tagasi,» Kliver.

Taani kohus mõistis Madseni 25. aprillil 30-aastase rootslanna Kim Walli tapmise eest eluks ajaks vangi. Madsen sai karistuse ka hauarahu rikkumise ja seksuaalkuriteo eest, kuid ta vabastati mereseaduste rikkumistest.

Kunstniku joonistus Peter Madsenist kohtus
Kunstniku joonistus Peter Madsenist kohtus Foto: ANNE GYRITHE SCHUETT / AFP/Scanpix

Kim Wall läks 10. augustil 2017 Kopenhaageni sadamas Madseni alleveelaevale UC3 Nautilus, et seal leiutajaga intervjuu teha.  Madsen tappis Walli ja tükeldas ta surnukeha, visates kehaosad merre.

Kim Wall
Kim Wall Foto: EPA/Scanpix

Taani politsei leidis Walli kehaosad ja Madseni poolt uputatud allveelaeva. Uurimine näitas, et allveelaevas oli aset leidnud mõrv. 

Kohtu alla antud Madsen eitas Walli tapmist, tema teatel leidis allveelaevas aset õnnetus, mille tõttu tal tuli Wallile merematus korraldada.

Madsen astub septembris uuesti Kopenhaagenis kohtu ette, kuna kohus arutab siis ta edasikaebamist, mis puudutab ta karistuse pikkust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles