Nüüd siis teame: kui palju hiphop festivali külastajaid narko- ja alkojoobega vahele jäi (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel toimus Elva mändide vahel legendaarne Eesti Hip Hop Festival, mis lõppes paljude piduliste jaoks sinimundrite reidiga. Reid läks asja ette, sest politsei tabas mitu «patustanud» festivalikülastajat.

Teadupoolest on festivalide ajal politseil käed-jalad tööd täis, mistõttu uuris Elu24 Lõuna prefektuurilt, kuidas möödus tänavune üritus korravalvuritel ning kas või kui palju tabati alko- või narkojoobes noorukeid?

«Suvistel suurüritustel, kuhu koondub enam pidulisi, on osalejate ja kohalike turvalisuse tagamiseks politsei alati suuremate jõududega väljas ning kiiduväärt trend on seegi, et aina enam korraldajaid kaasab ürituse alale eraldi turvafirma, kes teeb korrakaitsjatega tihedat koostööd,» sõnab Elva piirkonnapolitseinik Alik Säde.

Lisades: «Nii ei ole ka erand, et möödunud nädalavahetusel võis tavapärasest oluliselt enam sinimundreid Tartu külje all väikses männilinnas näha. Sarnaselt oli politsei suuremate jõududega väljas ka näiteks hiljutisel Viljandi Folgil.»

Piirkonnapolitseiniku Alik Säde sõnab ka, et taolistel suurüritustel ongi korrakaitsjate põhirolliks peopaigas ja selle lähiümbruses avaliku korra eest hoolitsemine, liikluse rahustamine ja piduliste ja elanike turvalisuse tagamine.

Elu24-le saabunud infokillukese kohaselt tehti Elva poole suunduvatele autodele väga tõsine kontroll: autojuhid pandi puhuma, autod otsiti läbi ning kontrolliti ka kaasreisijaid. Kas see on selliste ürituste juures tavaks?

«Liikluse rahustamise ja korra tagamise kõrval viib politsei muuhulgas läbi ka kontrollaktsioone, kus veendutakse, et kõik juhid on kindlapeale kained,» sõnas Säde.  «Nii kontrollisime kahe peopäeva jooksul Elvas ja selle ümbruskonnas enam kui 1400 sõidukit ning neis viibinud isikuid,» lisas ta.

«Kahe päevaga kõrvaldasime ses paigas liiklusest kolm alkoholijoobes ja neli narkojoobekahtlusega juhti, kes liiklusvoos endast tõsist ohtu kujutanuks. Lisaks avastati kahel järjestikkusel festivali päeval neljast Elva kandis liikunud sõidukist narkootilist ainet - millega täpsemalt tegu, selgitab ekspertiis.»

Piirkonnapolitseiniku sõnul toimetati ekspertiisi veel 13 isikut, kes viibisid kas peopaigas või olid sinna sõidukites kaasreisijatena teel ja kellel samuti esinesid narkojoobe tunnused. Samuti anti peopaigalt lapsevanemale üle üks alkoholiga patustanud alaealine.

«Väikese Elva elu elavdas möödunud nädalavahetusel toimunud festival tublisti ja ka korrakaitsjatele andis see kindlasti tööd juurde, kuid üldpilt oli meeldiv ning pidutsejaid saab kiita. Võrreldes eelnevate aastatega on läinud olukord paremaks - inimesed käivad enne rooli istumist meie käest küsimas, kas saab alkomeetrisse puhuda, et oma kainuses kindel olla,» sõnab Säde.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles