Perfektsionism ja võistluspinged ajasid noore sportlase üle ääre (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ellie Soutter
Ellie Soutter Foto: Sherdog Forums

Noorsportlase isa tunnistas, et tütar võttis endalt elu, kuna ei suutnud enam võistluspingele vastu panna. Ühe intsidendina tõi isa välja ka selle, et 18-aastane neiu jäi lennukist maha.

Briti lumelaudur Ellie Soutter võttis endalt elu, kuna ta ei suutnud vastu pidada võistluspingele, mille all ta oli kaua elanud, arvas tema isa. 18-aastane Ellie leiti surnuna 25. juulil enda kodu lähedal Prantsuse Alpides asuvast metsast. Tema isa, Tony Soutter sõnas, et ta tahtis alati anda endast parima ja mitte kedagi alt vedada, vahendas Metro.

Rääkides esimest korda avalikult pärast tütre surmas, sõnas Tony: "Kahjuks juhtus see kõik sellepärast, et ta jäi lennukist maha, mis tähendas, et ta ei saanud koos enda Suurbritannia võistkonnakaaslastega koos treenima minna. Ta tundis, et vedas neid alt, tundis, et vedas mind alt ning kahjuks piisab vaid ühest väikesest tobedast asjast, et inimene üle ääre ajada, sest lastele pannakse niivõrd suured pinged peale."

Ellie Soutter
Ellie Soutter Foto: The Intependent

Tony rääkis BBC-le, et tema tütrel oli vaimse tervisega probleemid ning võitles pidevalt stressiga, mida kõrgel tasemel võistlemine endaga kaasa tõi.

Ellie't loeti Briti lumelaudurite järgmiseks tõusvaks täheks ning pidi kõigi eelduste kohaselt kuuluma ka 2022. aastal toimuval taliolümpial Suurbritannia võistkonda.

Ta kolis aastal 2009 Les Getsi, kus ta ka koolis käis. 2015. aastast alates viibis ta aga juba koduõppel, et saaks rohkem spordile keskenduda. Alles mõned nädalad tagasi jagas tüdruku isa sotsiaalmeedias teadet, kui uhke ta Ellie üle oli, et ta valiti juunioride meistrivõistlustel esindama Suurbritannia võistkonda.

Tony andis tütre surmast teada neljapäeval.

Ellie Soutter
Ellie Soutter Foto: Standard

Briti suusa ja lumelaudurite kool tegi Ellie surma kohta ka avalduse, kus oli öeldud: "Ellie oli üks riigi suuri tulevikutähti. Ta tuli 2017. aastal Euroopa taliolümpiafestivalil Türgis pronksmedalile, mis oli Suurbritannia ainuke medal nendel mängudel. Meie mõtted ja palved on Ellie pere, sõprade ning tiimikaaslastega."

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles